Buldan ve Sancar, Demirtaş ve Zeydan ile görüştü

HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Edirne'de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan ile görüştü.

Haberler 14.09.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buldan ve Sancar, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapal Ceza nfaz Kurumunda bulunan Demirta ve Zeydan ile görüme gerçekletirdi.

Görüme sonras gazetecilere açklama yapan Buldan, salgn nedeniyle uzun süredir cezaevine gelemediklerini söyledi.

Görümenin salgn dolaysyla kapal gerçekletiini belirten Buldan, Yaptmz bu kapal görüte hem Sayn Demirtan hem de Sayn Zeydann oldukça salkl ve moralli olduklarn gözlemledik. Her iki arkadamzn da herkese özel selamlarn ve sevgilerini getirdik. Ben Sayn Demirta ve Sayn Zeydan ile birer saat görütüm. Sayn E Bakanmz Mithat Sancar da birer saat görütü. Toplam 2 saat kaldk cezaevinde. dedi.

Demirta ile bar üzerine konutuklarn ifade eden Buldan, Sayn Demirta ile bar konutuk. Bütün konumamz bar üzerineydi ve bu bar sürecini örebilmenin, gelitirebilmenin yol ve yöntemlerini konutuk. Bar deklarasyonunu toplumsallatrmann yol ve yöntemlerini konutuk. Ksacas bu süreçte herkesin üzerine düen görev ve sorumluluu mutlaka yerine getirmesi gerektii yönündeki mesajn da sizlerle paylamak istiyoruz. Halkmza bu mesaj iletmek istiyoruz. diye konutu.

Mithat Sancar da Selahattin Demirtaa 1 Haziranda tutum belgesiyle balayan sürecin aamalaryla ilgili bilgi verdiklerini, kendisinin görülerini aldklarn belirtti.

Bar politikas eylem programnn baladn söyleyen Sancar, Bununla ilgili kendisine hazrlklar aktardk, kendisinden de öneriler aldk. Önümüzdeki süreçte bar soyut bir çare olmaktan çkaracak, somut bir programa dönütürecek çalmalara youn bir ekilde katks olacak. Zaten bundan önceki bütün çalmalarda da Demirta arkadamzn katks oluyordu. dedi.

Buldan ve Sancar, açklama sonras kentten ayrld.

Ana Sayfaya Git