Buldan ve Sancar'dan kongre mesajı: Türkiye'nin gerçek alternatifini gösterdi

Eş Genel Başkanlığa seçilen Pervin Buldan ve Mithat Sancar, “Kongremiz bunca karanlığın içinde tam bir demokrasi şölenine dönüştü ve Türkiye'nin gerçek alternatifini gösterdi” şeklinde açıklama yaptı.

Haberler 25.02.2020 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) dün gerçekleen 4üncü Olaan Büyük Kongresinde E Genel Bakanla seçilen Pervin Buldan ve Mithat Sancar yazl bir açklama yapt. Tüm basklara ramen kongrenin on binlerin katlmyla kararllk, coku ve moralle geçtiinin belirtildii açklamada, Kongremiz bunca karanln içinde tam bir demokrasi ölenine dönütü ve Türkiyenin gerçek alternatifini gösterdi ifadelerine yer verildi.

HDP UMUT OLDUUNU TEYT ETT

Kongrenin önemli yeni mesajlar verdiine dikkat çekilen açklamann devamnda u ifadelere yer verildi: Kongrede sadece yeni yönetimimizi belirleyerek, iddiamz büyütmedik. Halkmz, bütün tehditlere, saldrlara, imkanszlklara ramen partisinin etrafnda kenetlendi. Ülkenin bu karanlktan, krizden ve darboazdan ancak ve ancak HDP yönetimiyle çkacan gösterdi, HDPnin umut olduunu bir kez daha teyit etti. K artlarn, engellemeleri aarak Ankaraya ulaan halkmz ülkenin geleceini deitirmek için partimizle birlikte sorumluluk almaya hazr olduunu gösterdi.

PARTMZ ULUSLARARASI ALANDA DA UMUT

Halkmzla birlikte dünyann dört bir tarafndan kongremize gelerek sizlerden ilham ve güç alyoruz diyen enternasyonalist dostlarmz, partimizin uluslararas alanda da umut olduunu gösterdi. Bu kongre hepimize büyük sorumluluklar yükledi, umut verdi, kararllmz biledi. Bunca zulüm ve karanlk içinde partimizin umut olmasn salayan bu fikriyatn sahibine; Karadenizden Botana, Egeden Serhata kadar bütün zorluklar aarak kongremize katlan ve kongremizin demokrasi ölenine dönümesinde pay sahibi olan fedakar, cefakar ve mücadeleci halkmza; cezaevinde olsa bile mücadeleyi büyütmeye çalan, gönderdikleri mesajlarla kongremize güç katan önceki dönem E Genel Bakanlarmz Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda bata olmak üzere tüm tutsak yoldalarmza; Filistinden Avustralyaya kadar dünyann 30 farkl ülkesinden gelerek bizlere güç veren, ulusal ittifak araymz güçlendiren dostlarmza ve yoldalarmza; kongre öncesinde gece gündüz demeden çalan il ve ilçe örgütlerimize; günlerdir kongrenin teknik hazrlklarn yürüten Kongre Komisyonu üyelerimize, parti emektarlarmza ve kongremizin gelimesinde pay sahibi olan herkese teekkür ediyoruz.

DAHA LERYE

Geçen dönem partimizde e bakanlk yapan, büyük bir emekle partimizi ileri tamak için hiçbir fedakarlktan kaçnmayan Sezai Temelli ve PM üyelerimize yürekten teekkür ediyoruz. Kongremizden aldmz güçle ve bize yüklenen sorumlulukla partimizi hep birlikte daha ileriye tayacamza inanyoruz.

Ana Sayfaya Git