Bülent Arınç, YİK üyeliğinden istifa etti

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, görevinden istifa ettiğini açıkladı. İletişim Başkanlığı da Arınç'ın istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiğini duyurdu.

Haberler 25.11.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YK Üyesi Bülent Arnç, Twitter hesabndan yapt açklamada, televizyon kanalnda yapt konumalarn kamuoyunda youn tartmalara neden olduu için açklama yapma ihtiyac hissettiini bildirdi. Konumasnn ana ekseninin, yargda yaplacak reform konusu olduuna dikkat çeken Arnç, Bir hukukçu olarak bu konudaki görülerimi açkladm. Ömrüm boyunca hukukun üstünlüünü ve adalet kavramn savunan birisi olarak yine ayn görülerimi dile getirdim. Gazeteci arkadamz program esnasnda soru sorarken isim zikrettiinde, simler üzerinden tartamayalm diye altn çizmeme ramen evrensel hukuk, adalet ve yargnn sorunlar üzerine dile getirdiim fikirlerimin bu isimlerin gölgesinde kalmasndan ve meselenin özünün kaçrlmasndan üzüntü duyduumu belirtmeliyim dedi.

THAMLARI KABUL ETMYORUM VE REDDEDYORUM

Arnç, tartmalarn yanl yere götürüldüünü savunarak, Beni Yasin Börünün katilleriyle, 15 Temmuz ehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletine kadar gitti. Asla bu ithamlar kabul etmiyorum ve reddediyorum. Yasin Börü için döktüüm gözya da terör örgütleri FETÖ ve PKKya yönelik sözlerim ve tavrm da bellidir. Tüm bunlar burada yeniden dile getirmeyi kendime zul sayarm. Yine ayn televizyon programnda dile getirdiklerim, YK üyesi olmam hasebiyle farkl yönlere çekildi. Oysaki programda görülerimi, YK üyesi olarak deil, TBMM Eski Bakan Bülent Arnç olarak açkladm defalarca belirttim. Konumama yönelik seviyeli ve saygn eletirilerin tümüne sayg duyuyor ve not alyorum. Ancak ahsma kar içlerinde duyduklar kin ve nefretlerin da vurumu olan seviyesiz hakaretleri sahiplerine iade ediyorum diye konutu.

GÖREVMDEN AYRILDIM

Türkiyenin yarg, ekonomi ve baka alanlarda reformlara duyduu ihtiyacn aikar olduunu savunan Arnç, unlar kaydetti:

Ülkemizin rahatlamasna ve milletimizin dertlerine çare bulunmasna ihtiyaç vardr. Bahsi geçen televizyon programnda da defalarca belirttiim üzere Sayn Cumhurbakanmzn bu yöndeki iradesini gördüm ve destekliyorum. Ancak benim konumamn, ahslar üzerinden farkl zeminlere kaydrlmas sebebiyle, reform çalmalarn engelleyeceine dair kayglandmdan, Yüksek stiare Kurulu Üyelii görevimden ayrlmamn daha uygun olacana karar verdim. Kurul üyelii görevimden ayrlma talebimi Sayn Cumhurbakanmza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler. Karlkl iyi niyet temennileriyle helalletik ve görevimden ayrldm. Bu süre zarfnda verimli çalmalar sürdürdüüm Sayn Cumhurbakanmza ve Yüksek stiare Kurulu üyesi arkadalarmza teekkürü bir borç bilirim. Sayn Cumhurbakanmzn ve AK Partinin ülke yararna yapaca her türlü çalmay, milletin faydasna olacak her türlü reformu destekleyeceimin bilinmesini isterim. Hayatm boyunca doru söz, doru ilke, dürüstlük ve vicdanmn sesi rehberim oldu. Bu yüzden çok bedel ödedim; ama bundan asla vazgeçmedim. Bundan sonra da vazgeçmeyeceim. Derdimiz memleket derdidir. Memleketimizin huzura, refaha ve mutlulua kavumas için ne fedakrlk yapmamz gerekirse, tereddüt etmeden yaparz. Yeter ki vatan sa olsun.

LETM BAKANLII AçIKLAMA YAPTI

Öte yandan letiim Bakanl, Cumhurbakanl Yüksek stiare Kurulu Üyesi Bülent Arnçn görevinden ayrlma talebinin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan kabul edildiini duyurdu. letiim Bakanlnn Twitter hesabndan yaplan açklamada, Sayn Bülent Arnç, Cumhurbakanl Yüksek stiare Kurulu üyelii görevinden ayrlmay talep etmi, sayn Arnçn talebi Sayn Cumhurbakanmz tarafndan kabul edilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git