Bunlar Türk'ü, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bilmiyor

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e ilerleyişinin devam ettiğini belirterek, "Burada terör koridoru oluşturmak istediler. 'Biz buna müsaade etmeyeceğiz' dedik, 'yanlış yapıyorsunuz' dedik. Fakat dinlemedirler, zannettiler ki laf ola beri gele. Bunlar Türk'ü bilmiyor, bunlar Türk milletini bilmiyor, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bilmiyor" dedi.

Haberler 11.03.2018 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Mersinde partisinin Servet Tazegül Spor Salonundaki il kongresine katld. Avrupa Birlii Bakan ve Bamüzakereci Ömer çelik ile Kalknma Bakan Lütfi Elvann da elik ettii Cumhurbakan Erdoan, salonun önünde toplanan vatandalara seslendi. Afrindeki terör örgütlerine yönelik yürütülen Zeytin Dal Harektna deinen Erdoan, etkisiz hale getirilen terörist saysnn 3 bin 195 olduunu söyledi. Öldürülen terörist saysnn giderek arttn belirten Erdoan, Afrine ilerleyiimiz devam ediyor. Sabah itibaryla teröristlerden 3 bin 195i etkisiz hale getirildi. Herhalde imdi çok ilerlemi vaziyette. Burada terör koridoru oluturmak istediler. Biz buna müsaade etmeyeceiz dedik, yanl yapyorsunuz dedik. Fakat dinlemediler, zannettiler ki laf ola beri gele. Bunlar Türkü bilmiyor, bunlar Türk milletini bilmiyor, Türk Silahl Kuvvetlerini bilmiyor. Güvenlik güçlerimiz hep birlikte onlara gerei yapmaya balad. u anda Afrine ilerleyiimiz sürüyor diye konutu.

Reis bizi Afrine götür sloganlaryla sözleri kesilen Erdoan, u an itibaryla Afrinde eer komuta kademesi sefer görevi gelsin derse önce ben, sonra siz beraber yürüyeceiz. Bizde ehitlik var. Ey ehit olu ehit, isteme benden makber, sana aguunu açm duruyor Peygamber. Bakalarnda böyle bir ey var m? Bizim inancmzda, Müslümanlkta bu var. O makam Peygambere en yakn makam. te bu makama inananlar yürüyor. ehitlerimiz var ama mukayese edilmeyecek kadar da terörist etkisiz hale getirildi. Bire 10, bire 30 deil, bire 50. ehitlerimizin aktt kann neticesi ortada. Afrin alnd andan itibaren nereye teslim edilecek, sahiplerine teslim edilecek. Bizim derdimiz toprak deil, oradaki teröristleri temizlemek. Nerede terörist var biz oradayz. Bizi taciz ettiler, snrlarmz, Hatay, Kilisi, Gaziantepi, anlurfay taciz ettiler. Ne yapacaktk, sabr sabr bir yere kadar. Sabr ettik imdi de adm attk. Sabreden kimse zafere ular dedi.

Erdoan, alanda toplanan vatandalardan birlik ve beraberlik içinde olmalarn istedi. Karde topluluk içinde ayrlk olmayacan belirten Erdoan, Biz birbirimizi para için mi seveceiz, makam için mi seveceiz? Sadece ve sadece yaradandan ötürü seveceiz ifadelerini kulland.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, daha sonra salona geçip, Ak Parti Mersin l Kongresine katld. Erdoan, salonda Dünya Beten Büyüktür yazl koreografi ile karland.

HTYAç OLDUU ANDA ÖNCE BEN YOLA çIKACAIM

Mersinde Ak Parti l Kongresine katlan Erdoan, bozkurt iareti yapmas dikkat çekti. Kongreye katlanlar selamlayan Cumhurbakan Erdoan, 2019 seçimlerinde herkesin çok çalmasn istedi. Salondaki kalabalk Reis bizi Afrine götür slogan atnca Cumhurbakan Erdoan, Biraz sabr. htiyaç olduu anda önce ben yola çkacam, sonra size çar yapacam. 15 Temmuzda bunu yaptk. Sizler meydanlara döküldünüz, F-16lar, tanklar hikaye. Bu FETÖ takmna Türkiyeyi mezar ettiniz. Afrinle ilgili böyle bir durum olursa önce ahsm yola çkacak, sonra Beraber yürüdük bu yolda deyip beraber yola çkacaz diye konutu.

MERSNL ANNELER ASLAN PARçASI DOURUYOR

CHP Lideri Kemal Klçdarolunu eletiren Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Yaptmz hizmetleri Bay Kemal duymuyor. Kula var ama duymuyor. çiftçileri aç braktnz diyor. Rakam ortada. Ah bay Kemal, sen hesap uzman olarak kalmsn. Zaten hastaneleri çökerttin. Rahmetli Sava Ay, senin dönemindeki hastaneleri çok güzel anlatyordu. Tüm bu hizmetleri yaygnlatrarak sürdürmeye kararlyz. Mersin, 1inci Dünya Savanda igale uram bir ehir olarak özgürlüün kymetini çok iyi bilir. Mersin halk istiklal mücadelesi için çoktan örgütlenmeye balamt. Tüm ilçelerde kurulan cemiyetler araclyla çok önemli mücadeleler verildi. 3 Ocak 1922de bir Türk Alay ehre girdiinde Mersinliler çoktan ii bitirmiti.

3213 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Afrinde süren Zeytin Dal Harekatna ilikin de konuan Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti: u an itibariyle etkisiz hale getirilen terörist says 3 bin 213 oldu. Mehmetçiimiz ilerliyor Afrine. nallah Afrine girdik, giriyoruz. Frat Kalkan Harekatnn ardndan 2 bin kilometrekarelik alan temizlendi, 140 bin kii geri dönmütü. Burada da 2 bin kilometrekarelik alan var. Bu süreç bittiinde orada yaayan kardelerimiz topraklarna geri dönecek. 15 Temmuzda olduu gibi yine Afrinde destan yazlyor. u an 900 kilometrekare alan terörden temizlendi. Biz askerimizle iftihar ediyoruz. Rabbim tüm güvenlik güçlerimizi, evlatlarmz korusun. Bizim Suriyede tek bir amacmz var. Snrlarmz boyunca terör örgütünü Suriye topraklarndan söküp atmak.

AFRNE GRMEK 3 GÜNLÜK T

Afrinde Türkiyenin çok hassas davrandn anlatan Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: Biz tek bir masum bile maddi manevi zarar görmesin diye, kendi askerlerimiz kendi hayatn riske atyor. Teröristler sivillere kadnlara zarar veriyor. Biz hassasiyetlerimizi ortadan kaldrsak Afrini ele geçirmek 3 günlük bir iti. Ama biz hassasz. Varil bombalarn nasl indirdiklerini, Irakta neler yaptklarn biliyoruz. Ama biz onlar gibi olmadk, olmayacaz.

NATOYU ELETRD

Terörizme kar samimi olanlarn imdi Türkiyenin yannda yer almas gerektiini belirten Cumhurbakan Erdoan, unlar vurgulad:

Gerçekten terörizme kar samimi davranan kim varsa, Türkiyenin yannda olmak zorunda. Ey NATO neredesin? Türkiye NATOnun üyesi deil mi? NATO nerede? Suriyede NATO üyesi olan ülkeler, aslnda güçleri yetse karmza çkacaklar. Afganistanda, Somalide çardn, geldik. imdi ben çaryorum Suriyede. Niye gelmiyorsun? Neden? sim mi açklayacam? Gel. Adil davrann. Sadece kuru kelamlar bizi doyurmuyor. Bunlara inanmyoruz. Samimi olun, üzerinize düeni yapn. Lafa gelince insan haklarndan mangalda kül brakmayanlar, Suriyede gözleri görmez, kulaklar duymaz oluyor. çünkü bunlarn derdi azlarndan dökülen kavramlar, deerler deildir. Bunlarn tek derdi kendi çkarlarn korumaktr

ERDOAN: AFRN OLAYI BTYOR

Erdoan, partisinin Antalya 6nc Olaan l Kongresine katlmak üzere Antalyaya gitti. Cumhurbakan Erdoan, Meltem Mahallesindeki 10 bin kiilik Antalya Spor Salonundaki kongre öncesinde, spor salonu dnda toplanan kalabala seslendi. Salon etrafndaki alan Türk bayraklaryla süslenirken, baz vatandalar, Türk Silahl Kuvvetlerinin Afrinde sürdürdüü Zeytin Dal Harektna ellerinde zeytin dallaryla destek verdi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, kendisini zeytin dalyla selamlayanlar da unutmadn belirterek, onlar selamladn söyledi.

Ana Sayfaya Git