Bunların siyaseti kriz yaratabilmek

Erdoğan, "Siyaset kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak bir iş değildir" dedi.

Haberler 02.09.2019 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Babakan Ahmet Davutolunun memleketi Konyada konuan Cumhurbakan ve AKP Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, AK Partiden ne kopartrsak anlayyla birileri sürekli iiriliyor ifadesiyle partiden ayrlarak yeni oluuma gidecei söylenen isimlere tepki gösterdi. Erdoan ayrca, Millete söyleyecek sözü olmayanlarn gidebilecekleri tek yer bir sonraki seçimde sandn en dibi olacaktr. Siyaset kapal kaplar ardnda kriz bekleyerek yaplacak bir i deildir. Siyaset ithamlarla, tehditlerle yaplacak bir i de deildir. ifadelerini kulland.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ei Emine Erdoan ile birlikte 31 Martta yaplan Mahalli Genel Seçimlerinde büyükehirler arasnda yüzde 70,53 oy oranyla Cumhur ttifak olarak en fazla oy alan Konyaya teekkür için geldi. Cumhurbakan Erdoan, havalimannda Salk Bakan Fahrettin Koca, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükehir Belediye Bakan Uur brahim Altay ve dier yetkililer tarafndan karland.

Cumhurbakan Erdoan, daha sonra geldii Mevlana Meydannda düzenlenen toplu açl törenine katlarak, halka seslendi. Erdoan, 31 Marttaki seçimlerde Konyann rekor oyla kendilerine destek olduunu belirterek, 31 Martta büyükehirde yüzde 70,5 orannda rekor destek için ükranlarm sunuyorum. Bu neticeyle Konya, büyükehirler arasnda Türkiyede birinci sraya yerlemitir. Yine bu oran AK Partinin 15 yldr mahalli seçimlerde Konyada elde ettii en yüksek oy orandr dedi.

KONYAYA MÜJDELER

Konyaya yaplan yatrmlar anlatan Erdoan, Konyaya son 17 ylda eski parayla 51 katrilyon yatrm yaptk dedi. Konyallara iki de müjde vereceini söyleyen Erdoan, öyle devam etti: Asl yeni eserlerin, yeni yatrmlarn müjdesini vermek istiyorum. lk müjdemi veriyorum. nallah Konya metrosunun yapmna balyoruz. Bu hattn ilk etabnn ihalesini Eylülde yapyoruz. Metro hatt, Konyann geleceine yaplan bir yatrmdr.

CHPY ELETRD

Erdoan, konumasnn devamnda, CHPnin yerel seçimlerde verdii vaatleri yerine getirmediini belirterek, eletirilerini sralad. Erdoan, öyle konutu: Bizler, 25 yldr bu ülkede yepyeni bir belediyecilik modeli, belediyecilik anlay ina ediyoruz. ehirlerimizi, gecemizi, gündüzümüze katarak, sadece mesaimizin tamamn deil, ayn zamanda gönlümüzü de adayarak dönütürüyoruz. Her ey gibi de hizmet de nasip iidir. Ayn zamanda niyet iidir. Nasibimizde bulunmuyorsa, hele hele niyetiminiz de yoksa, seçimde kazansanz, makam mevki sahibi de olsanz hizmet yapamazsnz. Belediyeleri kazanmay sadece bir siyasi proje olarak görenlerin, seçimlerin ardndan ne hale dütüklerini hep birlikte izliyoruz, deil mi? Gördünüz. Son seçim kampanyas boyunca CHPli belediye bakan adaylar ve balarndaki genel bakanlar, her konuda attlar, tuttular. Ulamdan süte, servisten internete, her eyi bedava yapmaktan, belediyelerden ve itiraklerinden hiçbir içi çkarmayacana kadar, vermedik söz brakmadlar. Bay Kemal öyle demiyor muydu? Kazandmz belediyelerden kimseyi iten çkarmayacaz, demiyor muydu? Ne oldu ? u anda çkaryorlar. Tabi ki bütün bu olaylar karsnda bizim de yapacaklarmz var.

Üstelik ne diyordu Bay Kemal? Namus sözü diyordu. Bir de bunu katmerlediler. Bu adaylardan bazlar seçimi kazandnda da ahali hakl olarak bu vaatlerin yerine getirilmesini bekledi. Peki CHPliler ne yapt dersiniz? Önce Bizim böyle bir sözümüz yok diyerek inkar yoluna gittiler. Önlerine verdikleri sözlerin belgeleri konduunda ise Bunlar CHPnin kampanyasn yapan ajansa sorun dediler. leri güçleri yalan. Korkarz bu iin ihalesi sonunda, genel merkezde veya kampanya karargahnda ücreti mukabilinde çalan bir garibann da üzerinde kalabilir.

ASIL TYATROYU SEçM MEYDANLARINDA KENDLER SERGLEMLER

Eletirilerini sürdüren Erdoan, stanbulu sel götürüyor, bakan ortada yok. Ankarada kimsesiz çocuklar sokaa atlyor, bakandan ses yok. Antalyada, Mersinde, Adanada yaanan rezaletleri en iyi orada yaayan kardelerim biliyor. zmirde, Aydnda, Mulada ve daha pek çok yerde olup bitenleri anlatmyorum dedi. Erdoan, öyle devam etti:

Demek karmzda hiçbir konuda verdii sözün arkasnda duramayan, birkaç ay içinde her taraf lime lime dökülen parti ve ekibi bulunuyor. Böylece ne sözün, ne belgenin hatta ne de namus üzerine edilen yeminlerin bunlarn merebinde olmadn görmü olduk. Demek ki seçim döneminde bir tiyatro oynamlar. 15 Temmuz gecesi yaananlara FETÖ azyla Tiyatro diyenler, asl tiyatroyu seçim meydanlarnda kendileri sergilemiler. Bu tiyatronun senaryosu u ekilde; Kemal Klçdarolu ve CHPnin ajans bol keseden vaat edecek, adaylar seçimi kazannca da Bunlarn bizimle ilgili yok diyecek. CHP, 31 Mart gecesinden beri bu senaryoyu adm adm hayata geçirdii tiyatroyu sergiliyor. Bunun ad millet kandrmaktr. Bunun ad alenen sahtekarlktr, riyakarlktr düzenbazlktr. Ha sözlerini tuttuklar konular yok mu? Elbette var. Bölücü örgütün güdümündeki partiye verdikleri sözleri ve kamuoyundan gizlemek için kaçrdklar sözleri harfiyen yerine getiriyorlar.

CHPli belediye bakanlarnn görevden alnan HDPli belediye bakanlarna destek verdiini ifade eden Erdoan, te stanbul Belediye Bakan, Diyarbakrda. Kimlerle neyi konuuyor? Bakyorsunuz, teröre bulam olanlarla maalesef el ele, dirsek temasnda. Ve ne diyor? Biz sizlerle beraberiz. Her frsatta bir araya geliyorlar. Kazandklar ehirleri, özellikle stanbulu nasl birlikte yöneteceklerinin hesabn yapyorlar. Hatta bununla kalmayp, bölücü terör örgütleriyle ilikileri yüzünden görevden alnan belediye bakanlarnn yanna koup, onlara destek veriyorlar. Ülkelerinin ve milletinin yannda olacaklarna, terör örgütünün güdümündeki partinin borazanlna soyunuyorlar. Terör örgütüne tavr koyamayanlarla, 15 Temmuz darbe giriiminin faillerini lanetlemeyenler, her zeminde ve her zaman ülkesinin yannda yer almayandan belediye bakan olmaz, siyasetçi hiç olmaz. Bunlarn ikiyüzlülüü, nobranl, küstahl sadece millete kardr. Onun dnda herkesim, özellikle seçimler için kol kola girdikleri tüm kesimler karsnda gayet mülayimdirler. Bugün oynadklar rolle, milleti kandrdklarn sananlar, inallah en ksa sürede gerçek yüzleri ortaya çktnda, milletten hak ettikleri cevab Allahn izniyle alacaklar diye konutu.

Erdoan, Bu ülkenin Cumhurbakan olarak, ahsmn, en büyük partisi olarak AK Partinin ve kutlu davamzn çats altnda toplanm herkesin öncelikli vazifesi büyük ve güçlü Türkiye davasn hedefine ulatrmaktr. Bunun için kimin ne yaptna, ne dediine deil, kendimizin ne yaptna, nereye gittiine bakacaz dedi.

SYASET, KAPALI KAPILAR ARDINDA KRZ BELEYEREK YAPILACAK DELDR

Cumhurbakan Erdoan, yeni parti giriimleriyle ilgili de konuarak, unlar söyledi:

Bütün bu konularda ülkemize ve ülkemiz nezdinde bize di geçiremeyenler imdi tüm güçleriyle birliimize, beraberliimize saldryorlar. Yaptklar i bu. AK Partiden ne kopartrsak kardr anlayyla birileri sürekli iiriliyor, pohpohlanyor. Halbuki biz bu oyunlar geçmite çok gördük. Hatrlarsanz, vesayetle mücadelemiz srasnda da benzer teebbüslere maruz kalmtk. Ayn ekilde 17- 25 Aralk sürecinin ardndan büyük gürültülerle birileri sahaya sürülmeye çallmt. Hamd olsun bu siyaset mühendislii oyunlarnn hiçbiri tutmad. Millete söyleyecek sözü olmayanlarn içerde ve darda belli mahfillerin desteiyle gidebilecekleri tek yer, bir sonraki seçimde sandn en dibi olacaktr. Siyaset, kapal kaplar ardnda kriz bekleyerek yapacak bir i deildir. Siyaset, hiçbir somut temeli olmayan imalarla, ithamlarla veya tehditlerle yaplacak bir i deildir. Eer siyaset yapacaksanz, çkacaksnz milletin huzuruna, bu ülkenin ve milletin gelecei için ne düündüünüzü, ne hayal ettiinizi, bunlar nasl yapacan anlatacaksnz. Millete söyleyecek sözünüz yoksa, sadece kendi nefsiniz için konuuyor, kendi nefsiniz için koturuyorsunuz demektir. Kendi kalbinize ve milletin yüreine deil de bakalarnn azlarna baklarak yaplan siyaset deildir, nefsaniyettir. Gurur, kibir bunlarla yol yürüyenler bir yerlere varamazlar. Zira Rabbim, gururla hareket edenlere en büyük tokad atar. AK Parti milletin iktidara getirdii bir partidir. Bu partinin millete ramen siyaset yapmas, kadro kurmas düünülemez. Önümüzdeki dönem her iin tkr tkr yürüdüü bir dönem olacaktr. Sizlerin sadece desteine deil, tespit ve tekliflerine de ihtiyacmz var. Büyük ve güçlü Türkiyeyi birlikte ina edecek ve 2053 ve 2071 vizyonlarn birlikte miras brakacaz. Cumhur ttifakn asla ihmal etmeyeceiz. Sayn Bahçeli ile attmz kararl admlar devam ettireceiz.

Erdoan, konumasn öyle tamamlad:

ahsmzn da AK Partinin kimi konularda eksii, kusuru olabilir. Yanllarmz da olabilir. Kusursuzluk, inancmzda sadece alemlerin rabbi olan Allaha mahsustur. Biz hiçbir zaman kendi muhasebemizi yapmaktan ve gerekiyorsa bir takm admlar atmaktan çekinmedik. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekiniz. Ferman bu. Bugün de böyle bir ihtiyaç varsa gereken admlar atmay zül deil, milletimize kar bir vazifemizin gerei addederiz. Ksa süre içinde 1 yllk yeni yönetim sisteminde neler yaptmz milletimizle paylaacaz. Partimizin olaan genel kurul sürecini de 7 Ekimde balatacaz. Orada bir deiim sürecini balattk.

Ana Sayfaya Git