Bürokraside yüksek atama

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk Patent ve Marka Kurumu ile 6 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin atamalar Resmi Gazete'de yer aldı

Haberler 25.06.2020 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl, Hazine ve Maliye Bakanl, Milli Eitim Bakanl, Ulatrma ve Altyap Bakanl, Vakflar Genel Müdürlüü, Türk Patent ve Marka Kurumu ile 6 üniversiteye rektör atanmasna ilikin atamalar, Resmi Gazetede yaymland.

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla yaymlanan atama kararlarna göre, Gençlik ve Spor Bakanlnda açk bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüüne Ahmet Can Acarolu ile Eitim, Aratrma ve Koordinasyon Genel Müdür Yardmclna Ertan Göv atand.

Gençlik ve Spor Bakanlnda açk bulunan Spor Müavirliine, olimpiyat ikincisi, dünya ve Avrupa ampiyonu milli güreçi Rza Kayaalp getirildi.

- Hazine ve Maliye Bakanl

Hazine ve Maliye Bakanl Bilecik Defterdar Mustafa ahin, Diyarbakr Defterdar Mecit Özdemir, Kars Defterdar Senem Topal ve Kilis Defterdar Zekeriya Kele görevinden alnd.

Hazine ve Maliye Bakanlnda açk bulunan Hazine Bakontrolörlüklerine, hazine kontrolörleri Halil Yank, Murat Erinç Bayrakc ve Alper Ergen atand.

Hazine ve Maliye Bakanlnda açk bulunan Hazine ve Maliye Müfettiliine, yeterlilik snavnda baar gösteren Hazine ve Maliye Müfetti Yardmcs Pnar Bilgen getirildi.

- Milli Eitim Bakanl

Milli Eitim Bakanl Bayburt l Milli Eitim Müdürlüüne Cengiz Karakaolu, Gaziantep l Milli Eitim Müdürlüüne Yasin Tepe, Gümühane l Milli Eitim Müdürlüüne Seydi Doan, Konya l Milli Eitim Müdürlüüne, çorum l Milli Eitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Mula l Milli Eitim Müdürlüüne, Aydn l Milli Eitim Müdürü Pervin Töre, Mu l Milli Eitim Müdürlüüne Emin Engin, Hakkari l Milli Eitim Müdürlüüne Bilal Gür ve Ordu l Milli Eitim Müdürlüüne Mehmet Fatih Vargelolu atand.

Aydn l Milli Eitim Müdürlüüne Seyfullah Okumu, çorum l Milli Eitim Müdürlüüne ise Mardin l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar getirildi.

- Ulatrma ve Altyap Bakanl

Ulatrma ve Altyap Bakanlnda açk bulunan, Ulatrma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüüne, 1. Bölge Müdürü Murat Bator, Denizcilik Genel Müdür Yardmclna Burak Aykan, Ulam Emniyeti nceleme Merkezi Bakanlna Mükremin Kara, Haberleme Genel Müdür Yardmclna Esma Dilek ve 1. Bölge Müdürlüüne Serdar Yücel atand.

- Rektör atamalar

Anadolu Üniversitesi Rektörlüüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Selçuk Üniversitesi Rektörlüüne Prof. Dr. Metin Aksoy, Nevehir Hac Bekta Veli Rektörlüüne Prof. Dr. Semih Aktekin, Bingöl Üniversitesi Rektörlüüne Prof. Dr. brahim çapak ve Dou Üniversitesi Rektörlüüne Prof. Dr. Turgut Özkan getirildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu yönetim kurulu üyeliine Ebubekir Gizligider atand. Vakflar Genel Müdürlüü 1. Hukuk Müaviri Oya Ercil görevden alnd ve bu suretle boalan 1. Hukuk Müavirliine Abdulkadir Sar getirildi.

Ana Sayfaya Git