Bütçe görüşmesinde kahkaha gerginliği

Genel Kurul’da vekiller konuşurken Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bürokratların kahkaha atması tepkiye neden oldu.

Haberler 18.12.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclis Genel Kurulunda bütçe görümeleri srasnda Cumhurbakanl bürokratlar bir birlerine aka yaparak kahkaha att.

Bu duruma CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel, öyle tepki gösterdi: Burada önemli bir görüme yaplrken bürokratlar kendi aralarnda gülümekte, birbirlerine vurmakta ve kahkahalar atmaktadr. Bu durum Genel Kurulun ileyiini bozmaktadr ve bir saygszlktr Meclise kar saygsz bir Cumhurbakanl yönetiminden bahsedilirken, burada iktidar partisinin veya 1inci partinin Grup Bakan Vekili konuuyorken, herkesi rahatsz edecek ekilde, arkadaki saray bürokrasisinin kahkahalarla, birbirlerini iterek, kakarak, gülüerek oturumu takip etmemelerini kabul edilebilir bulmuyorum. Arkadalar ya uyaralm çksnlar, görev yapabilecek baka arkadalar gelsin buraya dedi.

OKTAY SAVUNDU

Kendisi de bürokrat olan Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay ise, Bürokrat arkadalar görevlerini yapyor. Saygszlk yapmalar söz konusu deildir dedi. Oktay, bürokratlarn not aldn iddia etti.

DNLEMEK ZORUNDALAR

yi Parti Grup Bakanvekili Lütfü Türkkan ise Oktayn açklamalar üzerine Gülmek ie dhil deil, espri yapmak da ie dhil deil; onlar buray dinlemek zorundalar eklinde konutu.

Tekrar söz alan Özel, Siz bizim gözümüzün önünde yaanan bir hadiseyi inkar ederseniz biz sizin hangi dediinize inanacaz? Birbirlerine vura vura gülüüyorlar, akalayorlar. Bu nasl görev yapmaktr diye sordu.

MECLS BAKANI UYARDI

Tepkilerin ardndan Meclis Bakanvekili Celal Adan, Meclis çtüzük hükümlerini ve bürokratlarn uymas gereken hatrlatarak, Oktaydan bürokratlar uyarmasn istedi.

Ana Sayfaya Git