Buyrun işte meydan

24 Haziran'da gerçekleşecek olan erken seçimlere ilişkin önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet sürekli hodri meydan, hodri meydan diyordu, buyrun işte meydan. Olumlu bir havanın ülkemde estiğini görüyorum"dedi.

Haberler 21.04.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Boaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Aratrma Enstitüsü 150. Yl Programnda önemli açklamalarda bulunundu: Teknolojideki tüm gelimelere ramen brakn evreni henüz güne sistemimizin bir ksmn bile çözemedik. Rasat çalmalar insanln douundan bugüne önemini koruyor.

KANDLL ÜLKEMZN EN ÖNEML DEPREM ARATIRMA MERKEZDR

Kandilli ülkemizin en önemli deprem aratrma merkezidir. Deprem tahminleri afete hazrlk planmzn en kymetli yardmcsdr. Afetleri engellemek insan iradesini ayor olabilir ama, ykmlarn azaltmak bizim elimizdedir. Tüm toplumu ve çocuklarmz bilinçlendirme çalmalarn da takdir ediyorum. Deprem en zayf halkann konum ve nüfus nedeniyle stanbul olduunu kabul etmeliyiz.

1999 DEPREMNN ACISINI UNUTMU DELZ

1999 depreminin acsn unutmu deiliz. Kentsel dönüüm çalmalarmzn öncelikli amac, depreme dayanksz yerlerin öncelikle inasdr. Kaçnlmaz olan deprem geldiinde mümkün olduu kadar hazrlkl olmaktan baka çaremiz yok. Bilim insanlarmzdan bu konuda daha çok destek bekliyoruz. Japonya gibi, Türkiyeyi bu iin zirvesine çkarmakta kararlyz.

AFRNDE 4250 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Bölgemizde Suriye ve Irak merkezli yeni bir tanzim plannn hayata geçirilmeye çalld görülüyor. Bu projenin Türkiye ile ilgili ayaklar da olduu aikar. Bu plan yapanlar Türkiyeyi eski Türkiye sanyorlar. Afrinde etkisiz hale getirilen terörist says 4 bin 250.

Özellikle 4-5 yldr yaadmz her hadise bizim için bir imtihan. Bu imtihanlar baaryla verdik. Snrlarmz dnda ve içindeki tehditlere frsat vermedik. çeriden çökertmek için kullanmadklar araç, çete kalmad.

FRANSA BETON VERYOR, ABD TIRLARLA SLAH VERYOR

FETÖcülerin 80 tanesini getirdik. nlerde gizlenmenin adaletten kurtarmadn gösterdik. Güney snrlarmz boyunca çekilmek istenen terör snrlarn operasyonlarla bozduk. Dost bildiklerimize bakyoruz. Afrindeki tünelleri görüyoruz. Mehur Fransz firma beton veriyor. Silah sa olsun ABD trlarla, kargo uçaklaryla gönderiyor.

YENKAPIDA TARHMZN EN BÜYÜK MTNGN YAPTIK

FETÖ falan arkasnda olanlar belli, bunu biliyoruz. Siyasi ve ekonomik saldrlara da maruz kaldk, milletimizle bir olduk. Milletimizin büyük kahramanl ile 15 Temmuz bertaraf edildi. Yenikapda tarihimizin en büyük mitingini yaptk. Siyasette de yepyeni bir kap açlmtr. Milli irade tarafndan tasdiklenen yönetim deiikliini 16 Nisanda hayata geçirdik.

24 HAZRAN SEçMLER...

16 Nisanda gerçekleen referandum ile kabul edilen yönetim sistemi 3 Kasm 2019da hayata geçecekti. Biz siyasi hayatmz boyunca seçim süresinin beklenmesinden yana olmutuk. Türkiyenin normal gündemiyle geçmesiyle bir sorun olmayacan düünüyorduk. Skntlar bize, ülkemize bir bedel ödetecek diye bu adm atalm dedik.

MUHALEFET HODR MEYDAN DYORDU, BUYRUN TE HODR MEYDAN

Muhalefet sürekli hodri meydan, hodri meydan diyordu, buyrun ite meydan. Erken seçim lafn asla telaffuz etmiyoruz MHPnin olumlu yaklamyla yapt açklamayla, meseleleri deerlendirdik, arkadalarla da yaptm istiarelerde 24 Haziranda bu seçimi gerçekletirelim dedim. Olumlu bir havann ülkemde estiini görüyorum. çarya icabetle 24 Haziranda seçim yaplmasnda mutabk kaldk. Seçimlerin imdiden hayrl olmasn diliyorum.

YÖK bana bal olduu için hemen bir hafta öteye aldk snav. Bu unu gösteriyor, Bakanlk sistemi seri admlar atmay salyor. Ülkemizin önü açlacak. Bu seçimle bürokratik oligariyi de ykma frsatmz oldu.

GEç DÖNEM NEDENYLE BRçOK BÜROKRAT NSYATF ALMAKTAN çEKNMTR

Geçi dönemi nedeniyle birçok bürokrat inisiyatif almaktan çekinmitir. Sistemi ite kaka sürdürmeye çalyoruz. Bizim isteimizle erken seçim olmasa da, yeni sistemin hayata geçmesi için iyi oldu. Bu karar birçok senaryoyu da alt üst etti. Biz seçimleri büyük ve güçlü Türkiye için enerji depolama karar olarak görüyoruz.

Ana Sayfaya Git