Büyük değişim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu saatten sonra bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan'ın, ülkesinin hayrına olmayan bir davranışını duyarsanız bugüne kadar yaptığı her şeyi bırakın ve gereğini yapın.

Haberler 22.05.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, u saatten sonra bu kardeiniz Tayyip Erdoann, ülkesinin hayrna olmayan bir davrann duyarsanz bugüne kadar yapt her eyi brakn ve gereini yapn. Böyle bir yanln içine düen Erdoann, tüm haklar size helaldir. Ben de milletimizden helallik istiyorum. nancmza ve milletimize ihanet noktasna dümedik. hanetimiz asla olmad, eksiklerimiz olmutur. Hak olan yoldan sapmadan hizmetlerimize devam edeceiz diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, ayrca olaanüstü hal (OHAL) tartmalarna ilikin OHALin kaldrlmasn soruyorsunuz. Kalkmayacak. Ne zamana kadar? Ülkenin durumu huzura, refaha erene kadar. Neden OHAL kalksn? dedi.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Erdoan, AK Parti genel bakanl için tek aday gösterildii 3üncü Olaanüstü Büyük Kongrede hitap etti. Partilileri selamlayarak, konumasna balayan Erdoan, unlar söyledi: 27 Austos 2014te sizlere her biti yeni bir balangçtr diyerek, helalleerek, ayrlmtk. Hatrlayn o gün, tabii bu sadece hukuki bir ayrlkt. Gönüllerimiz hiçbir zaman ayr dümedi. Sevinçlerimizi hüzünlerimizi hep tek yürek tek kalp olarak yaadk. Tam 998 gün sonra yine ayn salonda nerede kalmtk diyerek yeniden bir aradayz. Cumhurbakanlna aday olurken bunun bir Fatiha olduunu, yeni bir balangç olduunu ifade etmitik. Bugün bir kez daha besmelemizi çekiyor, Fatihamz okuyor, daha büyük hedefler için yeni bir balangç yapyoruz. Rahman ve rahim olan Allahn adyla. Alemlerin Rabbi olan Allaha hamd olsun dedi.

TABANDAN TEPEYE DORU GERçEKLETRLM LK VE TEK PART, AK PART

AK Partinin milletin partisi olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: nsan yaat ki devlet yaasn anlayyla milletimizi yanmza bulduk. Bu ülkede güvenlik kayglaryla demokrasi taleplerinin ayn anda karlanabileceini gösterdiimiz için 81 vilayetimizin tamamnda karlk bulan tek parti olduk. Ayrmclk yapmadk, hangi il olursa olsun ulatk, buras u bu partiye oy verdi demedik. Bundan sonra da götürmeye devam edeceiz. Eitimden sala adaletten emniyete ulamdan enerjiye tüm hizmetleri götürmek suretiyle herkesi bu ülkenin birinci snf vatanda haline getirdik.

BU UZUN YOLCULUKTA YOLUNU KAYBEDENLER, GERDE KALANLAR OLDU

AK Partinin, deiimin ve demokrasinin teminat olduunu belirten Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: AK Parti reformun adresidir. Kerameti hiçbir zaman kendimizde görmeden iin srrnn yaptmz hizmetler olduunu bilerek mücadeleden mücadeleye kotuk. O nedenle kim dönerse dönsün biz dönmeyiz bu yoldan. çünkü bu kutlu bir yoldur. Bu hayrl bir yoldur. ster 3 Kasm 2002de olduu gibi Meclise sokmasnlar ister 2008de olduu gibi partimizi kapatmaya çalsnlar ister 2013te olduu sokaklarn altn üstüne getirsinler, ister 15 Temmuz da olduu gibi canmza kastetsinler. Ne yaparlarsa yapsnlar biz bu yoldan dönemeyeceiz

HANETMZ ASLA OLMADI, EKSKLERMZ OLMUTUR

Hak olan yoldan sapmadan, hizmetlere devam edileceini söyleyen Erdoan, Allahmza can, milletimize hizmet borcumuzdan baka kimseye eyvallahmz yok, olmayacaktr. u saatten sonra bu kardeiniz Tayyip Erdoann ülkesinin hayrna olmayan bir davrann duyarsanz bugüne kadar yapt her eyi brakn ve gereini yapn. Böyle bir yanln içine düen Erdoann tüm haklar size helaldir. Ben de milletimizden helallik istiyorum. nancmza ve milletimize ihanet noktasna dümedik. hanetimiz asla olmad, eksiklerimiz olmutur. Hak olan yoldan sapmadan hizmetlerimize devam edeceiz dedi.

STERSE BABAMIN OLU OLSUN, KMN YANLII VARSA KARISINDA YER ALIRIM

Türkiyenin terörle mücadelesine de deinen Erdoan, Namert kaçar, mert dövüür. Biz hiçbir zaman kaçanlardan olmadk. Bölgede kiminle yol yürüyecekleri konusunda kafas kark olanlar u gerçei bilsinler: FETÖden PKK ve DEAa kadar terör örgütlerinin hiçbiriyle meselem ahsi deildir. Eksiklerimiz hatalarmz elbette olmutur ama ihanetimiz asla vaki deildir. nallah bundan sonra da hak olan yoldan sapmadan devam edeceiz. Türkiyenin FETÖ ile PKK ile DEA ile dier terör örgütleriyle mücadelesini ite bu anlayla yürüttük yürütüyoruz. Bizim kimseye kar kiisel bir husumetimiz yoktur ama bu aziz milletimizin hakknn yenilmesine geleceinin tehlikeye atlmasna da iznimiz yoktur. sterse babamn olu olsun kimin böyle bir yanl varsa karsnda yer alrm. Kimseye diyet borcumuz bulunmuyor. Elbette mazlumun hakkn korumak görevimizdir ama bu mazlum klna girmi zalimlerin oyunlarna teslim olacamz anlamna gelmiyor diye konutu.

TRAFçILIK OYUNLARIYLA MÜCADELENN SULANDIRILMASINA ZN VERMEYECEZ

Fethullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye ilikin de açklamalarda bulunan Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: Takiye, yalan, dolan, iftira ile yllarca milletimizin tertemiz duygularn istismar edenlerin yüzlerindeki maske dümütür. Adeta insanlarmzn kann sömürenlerin oyunlar önce 17-25 Aralk, sonra 15 Temmuzda ortaya çkmtr. FETÖ ile mücadelede bulunduumuz yere bir anda gelmedik. 17-25 Aralk emniyet yarg darbe giriiminin ardndan çar yaptk. Taban ibadet, ortas ticaret, tavan ihanet olan bu yapyla ilikinizi kesin dedik. çarmz üzerine bu ihanet çetesiyle ilikisini kesenler kendilerini kurtardlar. Ama iletiim programlarn kullanarak, bankalarna para yatrarak destek olanlar için yapacak bir eyimiz kalmad. Türkiyenin ve Türk milletinin bu örgütün bir baka ihanet teebbüsüne daha tahammülü yoktur. Eer bu mücadele gerektii gibi yürütülmezse ülkemiz daha büyük tehlike altnda kalacaktr. O yüzden bütün milletimizi ucu en yaknmza da uzansa mücadeleye davet ediyorum. tirafçlk oyunlar ile mücadelenin sulandrlmasna izin vermeyeceiz. Bu konuda önümüzdeki dönemde çok daha hassas, çok daha kararl bir mücadele yürütülmesini temin edeceiz. Özel haberleme programlarn kullanarak, üyeliklerini kullanp, kurumlarna destek olanlar için örgütü destekleyenler için yapacak bir eyimiz kalmad. Acaba Pensilvanyada 400 dönümlük arazide bu FETÖ denilen ahs niçin besleniyor, niçin koruma altndadr?

BUNDAN SONRAK SÜREç, BUNLARI TAMAMIYLA YOK ETME SÜREC

Terörle mücadelede kararllk vurgusu yapan Erdoan, nlerine girdik giriyoruz. Ülkemiz snrlar içinde Tendürek, Gabar, Cudide 65i akn maaralara girildi ve 600ü akn terörist etkisiz hale getirildi. Buralara kadar bunlar nasl girdiler. te bundan sonraki süreçte tamamyla bunlar yok etme sürecidir. çekinmeden ylmadan asker ve polisimizle güvenlik korucularmzla bu hayata geçiyor imdi dedi.

BATI ÜLKELERNN EN KÜçÜK TEHDT KARISINDA NASIL SAVRULDUUNU GÖRÜYORUZ

Türkiyenin hukuk devleti niteliinden taviz vermemi bir ülke olduunu belirten Erdoan, Buradaki mesele ülkemiz ve milletimizin istikbali, istiklali, bekas meselesidir. Ortada ahsi bir mesele olmad için kimseyi affetmem ve cezalandrmam söz konusu olamaz. Her ne yapyorsak ülkemiz milletimiz için yapyoruz. Hukuk devleti niteliinden taviz vermemi bir ülkedir Türkiye. Ne kadar ihanet içinde olurlarsa olsunlar tüm terör örgütleriyle mücadelemizi hukuk içinde yürüttük, yürütüyoruz. Dünyada Türkiyenin yaadklarn yaayp hukuk devleti ilkesine bu kadar bal kalacak bir ülke olduunu sanmyorum. Özellikle Bat ülkelerinin en küçük tehdit karsnda nasl savrulduunu görüyoruz. Biz öyle olmadk. Olmayacaz diye konutu.

OHAL ÜLKEMZN HUZURU çN UZAKTIK, UZATIYORUZ

Ülkenin durumu, huzura ve refaha ermeden OHALin kaldrlmayacan da vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Bize unu söylüyorlar: OHAL ne zaman kalkacak. Bende diyorum ki Fransada 15-20 terörist ayaa kalkt öldürüldü ve Fransa bir, bir buçuk yldr OHAL ilan etti. Benim ülkemde devlet yklmaya çalyorlar, biz 249 ehit veriyoruz. 2 bin 193 gazimiz var. Ya siz bize hangi yüzle OHALin kaldrlmasn soruyorsunuz. Kalkmayacak. Ne zamana kadar? Ülkenin durumu huzura, refaha erene kadar. Neden OHAL kalksn. Fabrikalar m çalmyor, okullar m kapal? Biz OHALi ülkemizin huzuru için uzaktk, uzatyoruz. Milletimize Rabia iaretiyle sembolletirdiimiz bir sözümüz var. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet. Parti tüzüünde bu yer alacak

TERCHMZ, HER EYE RAMEN YOLUMUZA AB LE DEVAM ETMEKTR

Türkiyenin Avrupa Birliine (AB) üyelik sürecinin, birliin riyakar tutumu yüzünden çkmaza girdiini savunan Cumhurbakan Erdoan, Bu ülkede bir daha kimsenin farkllklar yüzünden horlanmasna, ötekiletirilmesine, cezalandrlmasna kesinlikle izin vermeyeceiz. Özellikle gençlerimizin özgürlüü konusunda en küçük bir tereddütleri olmasn. Kendilerinden önceki nesillerin maruz kaldklarn yaamayacaklar. Demokrasi lafla deil, icraatla olur. ABnin artk ülkemizin onurunu hiçe sayan iki yüzlü tavrna daha fazla tahammül etmek zorunda deiliz. AB ya bize verdii sözleri tutar ya da herkes kendi bildiini yapar. Bizim tercihimiz her eye ramen yolumuza AB ile devam etmektir. Burada karar verecek olan ABdir dedi.

Ana Sayfaya Git