Büyük operasyon

Siyasette son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, referandum sonrası AK Parti’deki değişime yönelik değerlendirmelerinin ardında yatan başlıklar belli oluyor. Erdoğan’ın yeni dönem için yakın çevresine, “Hasbi (gönüllü) olun hesabi değil. Parti, hasbilikten hesabiliğe savruldu” uyarısı yaptığı öğrenildi.

Haberler 07.05.2017 - 12:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Parti kurmaylar Üç ay içerisinde sürprizlere hazr olun mesaj verdi. 3-4 büyükehir belediyesi ile saylar 5-8 arasnda deien ilçe belediye bakannn yerel seçimler beklenmeden görevden alnaca veya istifalarnn istenecei öne sürülüyor. Kabinenin yüzde 10unun, MKYKnn yaklak yarsnn deimesi gündemde.

Cumhurbakan Tayyip Erdoann Rusya ziyareti dönüünde basn mensuplaryla yapt sohbet srasnda, Böyle gelmi böyle gider diyemeyiz sözünün ardndan Belediye bakanlar görevden alnacak m? sorusuna ellerini havaya kaldrarak yant vermesi, günlerden beri AK Parti kulislerinde konuulan bir konuya iaret etti. Anayasa paketine referandumda destein kl pay çkmasnda, baz AK Partili belediyelerin ve baz illerdeki tekilatlarn olumsuz imajna ve yetersiz çalmasna vurgu yaplmt. Partinin etkili kurullarnda deiikliin zorunlu olduu ifade edilmiti.

BÜYÜK DEM 21 MAYISTA

Bu konu referandumun hemen ardndan Erdoann bakanlnda toplanan Bakanlar Kurulu toplantsnda da gündeme gelmiti. Erdoan, bata tekilatlar olmak üzere belediyelerde de deiikliin gerektiine iaret etmiti. 21 Maystaki olaanüstü kongrede hem Bakanlar Kurulu hem de MKYK deiiklii olacak. Bunlar genel merkez yönetimi ve danman kadrolarndaki yenilenme izleyecek.

2019A KADAR VEKELATEN BAKILACAK

Ancak Erdoann daha önemli operasyonunun, belediyelerde olaca iddias dolayor. AK Parti kulislerine göre, baz büyük illerdeki AK Parti belediyelerine yönelik iddialar, özellikle imar uygulamalarna yönelik ikyetler, FETÖ ile ilikiler, referandum sürecine yeterince katk salamamalar gibi nedenlerle, 3-4 büyükehir belediyesiyle saylar 5 ile 8 arasnda deien ilçe belediye bakannn yerel seçimler beklenmeden görevden alnmas tartlyor. Bu belediye bakanlarnn, kendi rzalar veya salk gibi gerekçelerle görevden ayrlaca, yerlerine Mart 2019a kadar vekaleten baklaca öne sürülüyor.

DUAYENLER VE YEN SMLER OLACAK

Parti kurmaylar, önümüzdeki üç aylk sürenin yeni dönem stratejisi ve planlarnn hayata geçirilme süreci olacan iddia ediyorlar. Kurmaylar, Dinamik, vizyon sahibi ve enerjik bir yapnn oluturmas salanacak. Duayen isimlerin korunmasna karn yeni isimlere de yer verilecek. Kabinedeki deiiklik 10, MKYKdaki ise yüzde 50 civarnda olacak. Parti kurmaylarna göre kongreden sonraki üç ayda sürprizler olacak. Topluma 2019 mesajlar verilmesi için gerekli kadrolarn oluturulmas ve admlarn atlmas bu üç ayda salanacak. Parti kurmaylar, Bu süreçte Cumhurbakan Erdoann sürpriz çklarna, beklenmedik isimlerle bir araya gelmesine ve artc admlar atmasna hazrlkl olun dediler.

Ana Sayfaya Git