Büyükşehir Yasası değiştiriliyor, bazı yetkiler devlete geçiyor

Büyükşehir Yasası'nın değiştirilerek bazı yetkilerin merkezi yönetime devredilmesi için çalışma başlatıldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala da "Büyükşehir Yasası ile ilgili çalışmamız var dedi.

Haberler 29.12.2015 - 00:25 Son Güncelleme : 29.12.2015 - 00:25

Büyükşehir Yasasının değiştirileceği iddia edilirken, İçişleri Bakanı Efkan Aladanda bu yönde bir açıklama geldi. Ala Büyükşehir Yasası ile ilgili çalışmamız var dedi.

AMAç HDPLİ BELEDİYELER Mİ?

Sabah gazetesinde bugün yer alan haberde, Doğu ve Güneydoğuda HDPli belediyelere ait araçların PKK tarafından kullanıldığı iddia edilmiş ve HDPli belediyelerin yetkileri tırpanlanıyor denilmişti.

Belediye yasasıyla ilgili yürütülen çalışmaya ilişkin Sabahta yer alan haber şöyle:

Yeni düzenleme ile Büyükşehir belediyelerinin yetki ve sorumluluklarına neşter vurulacak. Bir önceki düzenleme ile belediyelere verilen bazı sorumluluklar geri alınacak. Başbakan Ahmet Davutoğlunun belediye başkanlarının görüşlerini almak için ilerleyen günlerde büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya gelebileceği ve hükümetin kararını şekillendireceği öğrenildi. 2012de çıkarılan Büyükşehir Yasası ile 29 büyükşehirdeki il özel idareleri kapatılmış, yetki ve sorumluluklarının bir kısmını Büyükşehir ve ilçe belediyeleri devralmıştı. Yeni düzenlemeyle büyükşehirlerde yeniden il özel idarelerinin kurulması ya da valilklere ek sorumluluklar getirilmesi gündeme gelebilecek.

İTFAİYE ALINACAK

Yapılacak ikinci bir düzenlemeyle merkezi bir itfaiye teşkilatı kurularak, itfaiye sisteminin belediyelerin elinden alınması planlanıyor. Bu kararına ardında Türkiyedeki itfaiye teşkilatının yönetimini tek elde toplama ve ulusal düzeyde koordinasyonu sağlama arayışının olduğu da öğrenildi. Bunun için iki seçenek ön plana çıktı. Türkiyedeki tüm itfaiye teşkilatları AFADa bağlanacak. Ya da ayrı bir merkezi itfaiye teşkilatı kurulacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır