Çağdaş borsacılık anlayışıyla hizmet

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Yeşil, “Diyarbakır'a 1 üniversite ile 2 İlköğretim okulu kazandırmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Haberler 14.02.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret Borsas Bakanlna tekrar aday olan mevcut bakan Engin Yeil, seçilmesi bölge üreticisine büyük fayda salayacak olan 100 bin ton kapasiteli Lisansl Hububat Deposu projesi ve 30 bin tonluk Lisansl Pamuk Depoculuu Projesinin yan sra kente 1 üniversite ile 2 lköretim okulu kazandrmay hedeflediklerini söyledi.

Bakan Yeil, beraberinde Borsa Yönetim Kurulu Üyesi eyhmus Ayhan, ükrü Boylu ve Basn efi ramazan Demir ile birlikte Uzay Haberi ziyaret etti.

Uzay Haber ve Diyarbakr Söz Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimur ile bir süre sohbet eden Bakan Yeil, tekrar seçilmesi durumunda hayata geçirmek istedii projeleri hakknda bilgi verdi. Yeil, bölgenin en güçlü ve dinamik sivil toplum kurulularndan biri olan Diyarbakr Ticaret Borsasnda göreve geldii iki yllk süre zarfnda kent için balatm olduklar projeleri tamamlamak amacyla kentte hizmet zaman ve çada borsaclk anlay iar ile tekrar Diyarbakr Ticaret Borsasna yeniden aday olduunu söyledi.

HUBUBAT DEPOSU, LSANSLI PAMUK DEPOCULUU

Diyarbakr Ticaret Borsas Bakannn milletvekili olmasndan sonra devrald Diyarbakr Ticaret Borsasnda iki ylda kentin ve üyelerin sosyal ve ekonomik alanlarndaki sorunlarna ilikin çözüm araylar içerisinde olduunu belirten Bakan Yeil, Bu projelerimiz bölge üreticisine büyük fayda salayacak olan 100 bin ton kapasiteli Lisansl Hububat Deposu projesi, yine bölge üreticisine büyük katk salayacak 30 bin tonluk Lisansl Pamuk Depoculuu Projesidir. Bu iki projemizin fizibilite çalmalar tamamlanm olup projeler tamamlandktan sonra bölge üreticisi elektronik ürün senedi üzerinden ürünlerinin alm-satmlarn gerçekletirebilecektir dedi.

Bakan Yeil, bölge üreticisinin, ürettii ürünlerin piyasada hak ettii deeri bulabilmesi için tam donanml Hububat ve Pamuk Analiz Laboratuarn kurduklarn ifade ederek, bu laboratuarda yaplan analizlerin ulusla aras düzeyde geçerli olmas için akreditasyon çalmalarna devam ettiklerini bildirdi.

SO 9001 KALTE YÖNETM SSTEM BELGESN ALDIK

ki ylda yaptklar çalmalar sralayan Yeil, konumasn öyle sürdürdü:

Üyelerimize yönelik bir önemli projemiz ise yaplacak bir çaltay ile üye taleplerini göz önünde bulundurarak, geni bir mutabakat dahilinde kentimiz anlurfa yolu, Silvan yolu ve Mardin yollar üzerinde bulanan Hububat alm satm depolarn tek bir alanda toplayp Hububat Alm Satm Organize Bölgesini kentimize kazandrmay hedeflemekteyiz. Üyelerimize hizmeti en kaliteli ve Ulalabilir bir noktada vermek için Bismil ilçemizden balayarak i younluunun yüksek olduu ilçelerimizde tescil bürolar açmaya baladk ve Bismil ilçemizin ardndan Ergani ilçemizde de tescil büromuzu tamamlayarak üyelerimizin hizmetine sunmu bulunmaktayz. Borsamzda verilen hizmetin kalitesini artrmak, üye memnuniyetini salamak için SO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesini aldk ve daha sonra Diyarbakr Ticaret Borsamzn 5 Yldzl Borsalar arasna girmesini salayan TOBB Akreditasyon sistemini gerçekletirerek, Diyarbakr Ticaret Borsamz 5 Yldzl Borsa konumuna getirdik.

Bu çalmalarn yan sra borsann Diyarbakr için üzerine düen sosyal sorumluluk projelerini de yürüttüünü kaydeden Bakan Yeil, bu kapsamda özellikle yatrmc üyelere danmanlk hizmeti verildiini, okul çandaki çocuklara eitim öretim dönemlerinde, giyim ve krtasiye destekleri yapldn ve kentte bulunan yoksul ailelere yönelik her yl düzenli olarak gda yardmlar yapldn aktard.

BORSA TARIM KOMPLEKSNN FZBLTE çALIMALARI SÜRÜYOR

Bakan Yeil, bölgenin en önemli gelir kayna olan tarmsal üretim konusunda aratrmalarn yaplaca, yeni deneme çalmalarnn organize edilecei ve uzaktan ürün alglama sisteminin kurulaca Borsa Tarm Kompleksinin fizibilite çalmalarnn yaplm olduunu ve proje aamasna geldiine iaret ederek, Üreticilerimizin ürün kalitesine ve verimini artrmalarna yönelik sahada bilgilendirme eitimleri projemizi de hayata geçirmi bulunmaktayz. Bu kapsamda uzman ekiplerimiz tarafndan üreticilerimiz bilgilendirilmektedirler diye konutu.

TARIMA DAYALI HTSAS BES ORGANZE SANAY BÖLGESNDE TÜM PARSELLER TAHSS EDLD

Bakan Yeil ayrca Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayi Bölgesine yönelik yaplan çalmalarn ardndan tüm parseller tahsis edildii müjdesini vererek, unlar söyledi:

Kurulumunda öncülüünü Diyarbakr Ticaret Borsamzn yapt Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayi Bölgemizin geçmi dönemlerden kalan borçlar ödenerek, alt yap ve üst yap eksiklikleri yönetimimiz tarafndan tamamlanmtr. Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayi Bölgemize yönelik yaplan bu çalmalarn ardndan tüm parseller tahsis edilmitir. Bunlarn yan sra 60 Yatrmc adaymz ek Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayisinin kurulmas için talepte bulunmutur. Bu talepler dorultusunda Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl nezdinde giriimler balatlmtr. Bu talebimiz gerçekletii taktirde ilimize ek Besi Organize Sanayi Bölgesi Kazandrlacaktr.

BR ÜNVERSTE K OKUL

Göreve devam ettii takdirde Diyarbakr Ticaret Sanayi Odamz ile birlikte ortak projeler üreteceklerini beyan eden Bakan Yeil, Diyarbakr Ticaret Borsas olarak ilimize 1 üniversite ile 2 lköretim okulu kazandrmay hedeflemekteyiz. Kentimiz ve Üyelerimiz için Önemli Olan Bu projelerimizi tamamlamak, yeni projelerimizi hayata geçirmek, ilimize ve bölgemize yönelik hizmetlerimizi sürdürmek amacyla kentte hizmet zaman ve çada borsaclk anlay ile Diyarbakr Ticaret Borsas Yönetimine yeniden aday olduumuzu belirtmek istiyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git