Can Dündar'ın PKK haber ajansı muhabirine tam destek mesajı iddiaları

Akşam gazetesinin haberine göre; MİT TIRları davası ile ilgili olarak duruşması olan Can Dündar'ın PKK haber ajansı muhabirinin Diyarbakır'daki duruşmasına gelip, 'yanındayız' açıklaması yaptı.

Haberler 30.03.2016 - 13:44 Son Güncelleme : 30.03.2016 - 13:44

Akşam gazetesinin haberine göre; MİT TIRları davası ile ilgili olarak duruşması olan Can Dündarın PKK haber ajansı muhabirinin Diyarbakırdaki duruşmasına gelip, yanındayız açıklaması yaptı.

MİT TIRları ile ilgili ihanet manşetinin ardından Askeri ve Siyasi Casusluk, Terör örgütüne yardım suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar PKKnın haber ajansı muhabirinin duruşmasına koştu. İngilterenin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turnerın kendisi için adliyeye gelip selfie çekerek destek vermesinden esinlenen Dündar dün Diyarbakır Adliyesine gelerek PKKnın yayın organlarından JINHA muhabiri Beritan Canözerin yargılandığı duruşmayı izledi. Dava öncesi HDP milletvekilleri ve Can Dündarın katılımıyla Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yapılarak Beritan Canözerin serbest bırakılmasını istendi. Beritan Canözer güvenlik gerekçesiyle duruşmaya getirilmezken, mahkeme Canözerin tahliyesine karar verdi.

TWİTTERDAN TAHLİYEYİ KUTLADI

PKKnın yayın organı JINHA muhabirinin tahliyesini Dündar büyük sevinçle karşılayıp Sevinçliyiz. Darısı diğer tutuklu meslektaşlarımızın başına diye twit attı.

Ana Sayfaya Git