Çarpıcı tespit: Türkiye’nin hamleleri ABD’yi çıkmaza soktu

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güvenlik ve Terör Politikaları Uzmanı Coşkun Başbuğ, "ABD, Türkiye’nin bölgedeki hamleleri neticesinde çıkmaza girince, bu sefer Irak modelini tekrar uygulamak için geçtiğimiz gün bir çabaya girişti" dedi.

Haberler 12.07.2019 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) tarafndan Suriye snrndaki askeri birliklere zrhl personel taycs ve komando takviyesi devam ediyor. Güvenlik ve Terör Politikalar Uzman Cokun Babu, bölgeye yaplan sevkiyatlar deerlendirdi.

Aksam.com.trde yer alan habere göre; Babu, Türkiyenin bölgedeki hamleleri neticesinde ABD çkmaza girince, bu sefer Irak modelini tekrar uygulamak için geçtiimiz gün bir çabaya giriti. dedi.

Türkiye bölgedeki gelimelere seyirci kalmaz

Türkiyenin olas bir harektn hazrlnda olduunu belirten Babu, Türkiye bölgedeki gelimelere seyirci kalmaz, terör örgütü PKK/SDGnin bölgede merulatrlmas devam ediyor. Türkiyenin Suriye snrna yönelik sevkiyatlarnn son zamanlarda artmasnn bir sebebi de, Suriye corafyasnda özellikle son günlerde Amerikann çektii yapdr. Son zamanlarda yaptklar açklamalarla buna ngiltere ve Fransada dhil oldu. dedi.

ABD, Suriyede Irak modelini uygulamak istiyor

ABDnin Irak modelini Suriyeye uygulama çabasnda olduunu ifade eden Babu, Irakta Birinci Körfez Harektnda bulundum. kincisinde ise bölgedeydim. Amerika burada kitlesel imha yalann uluslararas boyuta tamak ve uluslararas boyutta çözüyoruz havas yaratmak için NATOyu sorunun içine çekti. Buradaki güçlerin hepsi sembolik ve göstermelikti. diye konutu.

Türkiyenin hamleleri ABDyi çkmaza soktu

NATOnun bölge için bir çaba gösterme kapsamnda Irak çukura düürdüünü ifade eden Babu, Suriyede ise bu model deiti. DEA tek bana ben yeneceim, baka bir corafyadan kimsenin sözü olmasn derdine dütü. Türkiyenin bölgedeki hamleleri neticesinde ABD çkmaza girince, bu sefer Irak modelini tekrar uygulamak için geçtiimiz gün bir çabaya giriti. diyerek sözlerini sonlandrd.

Ana Sayfaya Git