Çatlayın patlayın

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi Atatürk Kültür Merkezi'ni Türkiye'nin bir numaralı opera binası olarak yapıyoruz. Buna da çok bağırdı o 'Geziciler'. İstediğiniz kadar bağırın. Çatlayın patlayın bak yıktık. Ve inşallah kısa zamanda da orada dünyada sayılı muhteşem bir opera binasını çok amaçlı olarak yapıyoruz" dedi.

Haberler 01.04.2018 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakanl himayelerinde, Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatlar Vakf i birliiyle Ayasofya Müzesinde düzenlenen Yeditepe Bienalinin açlnda konutu.

Etkinliin gerçekletirildii mekandan dolay heyecanl ve duygusal olduunu dile getiren Erdoan, Öyle zannediyorum ki bu muhteem, muhteem olduu kadar mübarek çatnn, kubbenin altnda konumak, hele hele garip asrlardan sonra konumak baya zor. Birçok duygusall da beraberinde getiriyor. Bugün burada böyle bir Yeditepe Bienalinin yaplmasn gerçekten çok anlaml buluyorum diye konutu.

TEK PART DÖNEMNDE 300Ü AKIN MESCD YOK EDLMTR

Erdoan: Millet olarak elimizdeki hazinenin kymetini bilmiyoruz. Ne kendimize ne de yurt dna bu güzellikleri laykyla tantabiliyoruz. Adeta müflis tüccar gibiyiz. Türkiye uzun yllar kültür sanat tarih deyince ksr ve dar bir bak açsnn esiri olmutur. Batdan ziyade Batc ve milletin deerleriyle kavgal bu zihniyet ecdadn bize brakt mirasn kymetini bilememitir. Tarihi camilerin bir ksm müzeye aynen buras gibi maalesef bir ksm da ahra çevrilmitir. Sadece sur içinde ne yazk ki tek parti döneminde 300ü akn mescit yok edilmitir. Sur içi derken Fatihi kastediyorum ifadelerini kulland.

BUNLAR DA BR TÜRLÜ KÖTÜ HUYLARINDAN VAZGEçMYOR

Cumhurbakan Erdoan, Kendi mecrasnda bir eyler yapmaya çalan ürün veren, topluma yeni eserler kazandran sanatçlarmz da ötelenmi dlanm adeta ademe mahkum edilmitir. Bu tepeden inmeci, baskc, jakoben anlayn bugün de baz sözüm ona sanat çevrelerinde devam ettiine ahit oluyoruz diye konutu.

Kendi ideolojilerini paylamayan, bunlarn diktasna boyun emeyen, sanatçlarmza yönelik en iddetli saldrlar bunlardan geliyor diyen Erdoan, Gezi olaylarna destek vermeyen sanatçlarmzn bu çevrelerce nasl hedef gösterildiini gayet iyi biliyoruz. çapulcularla kol kola yürümedikleri, vandalla, sokak terörüne prim vermedikleri için sanatçlarmzn nelerle tehdit edildiini hepimiz çok iyi biliyoruz. Atalar Can çkar huy çkmaz diyor. Bunlar da bir türlü kötü huylarndan vazgeçmiyor. Milletimizden yedikleri onca amara ramen bir türlü akllarn balarna toplamyorlar. Gezide yaptklarn daha yakn zaman Zeytin Dal Harekatna destek için bölgeye giden sanatçlarmza yaptlar. Sizin orada ne iiniz var? dediler. Kendi Mehmeti ile Mehmetçiki ile onur duyan sanatçlarmza bunu yaptlar. O zaman sanatçlarmz nasl linç ettilerse bugün de ayn ahlakszl ayn haydutluu sergilediler eklinde konutu.

BUNLARIN LÜMPEN MAHALLE KABADAYILARINDAN NANIN Hç BR FARKI YOKTUR

Erdoan, Bunlarn lümpen mahalle kabadaylarndan inann hiç bir fark yoktur. Bunlar zihniyet itibariyle modern bedevilerdir. Kendi küçük kabilelerinden olmad sürece ne kadar büyük olursa olsun ne bir sanatçnn ne de bir sanat eserinin onlarn gözünde kymeti vardr. Kabile üyelerine ise hangi suçu ilerse ilerisin yapt i ne kadar deersiz olursa olsun sonuna kadar sahip çkarlar. Bunlarn gözünde vatana ihanet etsen bile menfaat grubuna ihanet etmediin sürece makbulsün. Nitekim bölücü terör örgütüne aleni destek veren Türkiye düman çevrelere taeronluk yapan, sabah akam ülkemizi kötüleyen sözde sanatçlar hala ba tac etmelerinin yegane sebebi de budur ifadelerini kulland.

çATLAYIN PATLAYIN BAK YIKTIK

Kültür ve sanat alannda tabular yktklarn belirten Cumhurbakan Erdoan, Paradigmay deitirdik. En büyük fiziki mekana sahip çkma dönemi iktidarmz döneminde olmutur. Onlar yktlar biz yaptk. Hala da onlar ykmann gayretinde, biz yapmann derdindeyiz. hiçbir eyi görmeden yaptklar gösterileri hatrlayn. stanbulda Harbiye Kongre Merkezi gibi bir merkezi yaparken orada bir Muhsin Erturulu daha büyüünü daha modernini yapacaz dediimiz halde üzerimize üzerimize geldiler. Yaptktan sonra da suspus oldular. imdi orada yerin katbekat altnda 3 bin kiilik kongre merkezimiz, gösteri merkezimiz var. imdi Atatürk Kültür Merkezini Türkiyenin bir numaral opera binas olarak yapyoruz. Buna da çok bard o Geziciler. stediiniz kadar barn. çatlayn patlayn bak yktk. Ve inallah ksa zamanda da orada dünyada sayl muhteem bir opera binasn çok amaçl olarak yapyoruz. Proje zaten çoktan bitti. Daha önceki proje müellifi bunu da yapt. Bitirdi ve u anda ihalesi vesaire her eyi bitmi vaziyette. nallah bunu da bizler süratle halkmza yetitireceiz. Türkiyenin ve yurtdnda da buras çok önemli kültür sanat ve gösteri merkezi olacak. Gerektiinde çok amaçl olarak da kullanabileceimiz bir merkez olacak. 10 yllar boyunca kültür ve sanat alanna hakim olan adeta buray kendi arka bahçeleri gibi gören zümrenin tahakkümüne son verdik. Ayn eyi Ankarada yaptk. Cumhuriyet tarihi boyunca bir tane eser ortaya koyun ya! Bir tane fiziki mekan ortaya koyun be! Bir tane fiziki mekan ortaya koyamadnz. Demek ki bunlar bizi beklerler. Biz geldik bu eserleri biz yapyoruz. Ve daha da yapacaz. 81 vilayetimizde de yapacaz. rili-küçüklü yapacaz. Niye sanat olmayan bir milletin ah damar kopmu demektir dedi.

Ana Sayfaya Git