Çavuşoğlu: Afrin rejime teslim edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a cevap veren Çavuşoğlu, Afrin'in Suriye hükümetine teslim edilemeyeceğini söyledi.

Haberler 12.04.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSKnin ÖSO güçleri ile Afrin kent merkezine girmesinin ardndan Rusya, Türkiyenin Afrindeki askeri varln çekmesi gerektiine ilikin açklamalarda bulunmutu. Son olarak Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrovun Türkiye, Afrinin kontrolünü Suriye hükümetine geri vermeli demiti. Lavrovun yaklamnn yanl olduunu belirten Erdoan Zaman geldiinde Afrini Afrinlilere teslim ederiz. Teslim etme zamann da Lavrov deil, biz belirleriz derken konuya ilikin bir açklamada Dileri Bakan Mevlüt çavuolundan geldi. Türkiyenin Afrini Suriye hükümetine brakmasn isteyen Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrova yönelik olarak, Bunu neden söylediine bakmak lazm dedi. çavuolu, Afrinin Suriye hükümetine teslim edilemeyeceini söyledi.

çAVUOLU SURYE TOPRAINDA GÖZÜMÜZ YOK

çavuolu, Türkiyenin 20 Ocaktan beri Zeytin Dal Harekatn yürüttüü Afrinle ilgili olarak Lavrovun Erdoan, Türkiyenin Afrini igal etmek istediini hiçbir zaman söylemedi. Nitekim biz de Afrindeki durumu normalletirmede en kolay yöntemin, Türkler buradaki hedeflerine ulatklarn söylediklerinde, bu bölgenin kontrolünün Suriye hükümetine geri verilmesi olacana inanyoruz ifadelerini deerlendirdi.

Bizim Suriyenin topranda gözümüz yok deerlendirmesinde bulunan çavuolu, Suriye istikrara kavutuu zaman, snr bütünlüü konusunda bir endiesi olmamas gerekiyor. Burann rejime teslim edilmesi olmaz. Rejim bir gün YPG ile çatyor, bir gün iyi geçiniyor dedi.

Ana Sayfaya Git