Çavuşoğlu: KDP temsilcisine 'gelme kardeşim' dedik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) yaptığı referanduma ilişkin, "Kürdistan Demokrat Partisinin (KDP) temsilcisi burada olsaydı 'Ülkeyi terk et' diyecektik. Şu anda zaten Erbil'de olduğu için 'Gelme kardeşim' denildi." ifadesini kullandı.

Haberler 27.09.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çavuolu canl yaynda gündeme ilikin sorular yantlad. IKBY referandumunu deerlendiren çavuolu, Biz sadece yapmayn etmeyin deyip kestirip atmadk. Neden yapmamalar gerektiini ve referandumu iptal ederlerse kendilerine nasl yardmc olabileceimizi de söyledik. Referandumu yaparlarsa da ne ile kar karya kalabileceklerini net bir ekilde izah ettik. dedi.

IKBYnin Türkiyeye verdii sözleri hatrlatan çavuolu, Onlarn bize bir sözü vard. Özellikle Barzaninin. Dier ülkelerin ne dedii önemli deil, burada Türkiyenin ne dedii önemli, Türkiyenin tavsiyelerini dinleriz. demiti. Ama gördük ki dinlemedi. diye konutu.

HAKLARINIZIN YANINDAYIZ

çavuolu, Barzaniye Referanduma karyz, haklarnzn yanndayz mesajn yüz yüze yaptklar görümede de birçok kez ilettiklerini belirterek Referandum yaparlarsa kar karya kalacaklar tehditleri de kendilerine izah ettik. Kim nereden saldracak, hangi yaptrmlar olur, u anda anayasa ile elde ettikleri haklar da kaybedeceklerini, kaos oluacan, ayn ekilde Kürt Bölgesel Yönetimi içinde de siyasi kargaalar olacan, hepsini söyledik. ifadesini kulland.

Barzaninin u anda masada zayf kaldn, önce referandumu yaparm, sonra Badatla görüürüm düüncesiyle hareket ettiini vurgulayan çavuolu, Referandumu iptal etseydi Badata kar eli çok güçlü olacakt. Tüm ülkeler, P5 ülkeleri, daimi üyeler, bizler, AB, herkes varsa bunlarn elde edemedii haklar, o konuda yardmc olacakt. Ama imdi hiç kimseyi dinlemediler. dedi.

Ana Sayfaya Git