Çelik: Artık önümüzde bir seçim var ve sonucunu selamlayacağız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimlerine ilişkin, 'sadece demokratik ülkelerde seçimler tekrarlanır' yorumu yaptı.

Haberler 11.05.2019 - 02:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YSKnin kararyla 23 Haziranda yeniden yaplacak stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimleri için CHP ve AK Partiden art arda açklamalar geliyor. CHP Sözcüsü Öztrakn açklamalarnn ardndan bu kez kameralarn karsna AK Parti Sözcüsü Ömer çelik geçti.

AKP Sözcüsü çelik, konumasna görev srasndayken kaza geçiren Anadolu Ajans muhabiri hakknda bilgi vererek balad: Buraya çkarken Anadolu ajans muhabirinin görevini yaparken uçurumdan yuvarland haberi geldi. Kendisine ulamaya çalyorlar. Kamerasna ulamlar inallah kendisine de ulalr.

HERKES UYARIYORUZ, MÜDAHALE EDLD SÖZÜNDEN KAçININ

YSKnin tartmal stanbul kararn deerlendiren çelik, ABD ve AB üyesi ülkelerden YSKnin tutumuna iliikin yaplan eletirilere tepki gösterdi. çelik, herkesin müdahale ifadesinden kaçnmasn istedi. Sadece demokrasinin olmad ülkelerde seçimlerin tekrarlanamayacan belirten çelik, Avrupa Konseyi heyetinin YSKnin konumundan çok etkilendiini de iddia etti:

YSKnn karar tartlyor. Neredeyse baz ülkelerde birinci gündem maddesi durumunda. ABD ve AB üyesi ülkelerden YSK kararna ilikin deerlendirmelerde bulunuyor. Herkese uyarmz udur; baz hususlara dikkat edilmesi gerekir. Türkiyedeki seçim sonuçlarna ve süreçlerine müdahale edildiine yönelik ifadelerden ve yorumlardan kaçnlmaldr.

AVRUPA KONSEY ÜYELER, YSKDAN çOK ETKLENMLERD

Demokratik seçimlerde ülkelerde tekrarlanyor. Demokrasinin olmad ülkelerde herhangi bir seçimin tekrarlandn göremezsiniz. Bu konularda yeterli bilgiye sahip olup deerlendirmede bulunulmas saygyla karlanr.

Avrupa Konseyi heyeti seçimler için ülkemize gelmiti. Seçim sürecinden ve YSKnun konumundan ne kadar etkilendiklerini ifade etmilerdi. YSK, mazbat birinden alp dierine vermek gibi bir rol oynamamtr. Netice itibariyle seçimlerin yenilenmesine karar vermitir. Sonuçta yegane karar mercii ve seçim sonuçlarn tayin edecek ey vatandalarmzdr.

SEçMN SONUCUNU SELAMLAYACAIZ

YSKnin verdii karara sayg gösterilmesini isteyen AKP sözcüsü, 23 Hazirandaki seçimlerin sonucunu selamlayacaklarn ifade etti:

42 bine yakn oyda bir usulsüzlük tespit edilmi, sandk görevlileriyle ilgili kamu görevlileri olmamasyla ilgili bir durum var. Tüm bunlar deerlendirerek YSK bir karar vermitir. Artk önümüzde bir seçim var. Net bir sonuç ortaya çkacak ve bu sonucu selamlayacaz. u anki eksiklikler ortadan kaldrlacak. Usulsüzlüklerin olmayaca bir seçim olaca için bir oy farkla kazan seçimi kazanm olur.

DI çEVRELERN DEMOKRAS KONUSUNDA NASIL BR TUTUM ALDIKLARINI GÖRMEK Y BR GÖSTERGE

AKP Sözcüsü Ömer çelik seçim gündemine iliikin açklamalarna öyle devam etti:

Bilgi eksikliiyle konuyu eletiren d çevrelerin demokrasi konusunda nasl bir tutum aldklarn görmek için çok iyi bir gösterge. Ayn kesimler Türkiyede seçimin yenilenmesini eletirenler Msrda darbecilerin yannda yer aldlar. Sisi demokrasiyi reforme ediyor diye bir açklamalarda bulunmulard.

Bir taraftan bizi eletirirken dier yandan Venezuelada askeri darbe çarsnda bulunmalar ortada. Demokrasi konusunda bir tutarllk ortaya koymak lazm. çarlar yaplrken Türkiyeye güzel bir hatrlatma yapyor. AGT gibi NATO gibi ortak üyelik noktalarna vurgu yaplyor. Bize bunu hatrlatanlarn bilmesi gerekir ki biz bu alanlarda üzerimize düen her eyi yerine getiriyoruz.

ABD, FETÖ ÜYELER çN SÜNN MÜSLÜMANLAR FADES KULLANIYOR

Yakn zamanda ABDde bir rapor yaymland ve FETÖ üyeleriyle ilgili Sunni müslümanlar ifadesini kullandlar. Türkiyeyi batya ikayet edenlerin bunu iyi deerlendirmesi gerekli. ABden yüksek temsilciler bir takm cümleler kuruyorlar. Adil ve effaf seçim süreciyle ilgili bizzat bu ülkelerden gelen temsilcilerin raporlar ortada. Bizim yetkinliimizi tespit etmitir.

Seçimlerin nasl yenilenecei ayrntlar ortada. Yaptmz bavurularn bu çerçeveye uyduunu ifade ettik ve YSK bu karar verdi. Avusturya Babakan stanbul seçiminin yenilemesini istiyor. 2016 ylnda Yeiller Partisi 30 bin oy farkyla seçimi kazand ama mahkemeye gittiler süreç farkl bir ekilde geliti.

Ana Sayfaya Git