Çelik: FETÖ'nün siyasi ayağı elbet ortaya çıkarılsın

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla CHP'den yapılan açıklamaları eleştirerek, "Cumhurbaşkanı'nı hedef almak sabotajdır" dedi. Sorular üzerine, "FETÖ'nün siyasi ayağı elbet ortaya çıkarılsın" dedi.

Haberler 17.07.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz darbe giriiminin yldönümü dolaysyla düzenlenen Meclis özel oturumunda konuan CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoçun, Tayyip Erdoann 17-25 Aralk soruturmas sürecinde babakanken söyledii Ne istediler de vermedik sözlerini hatrlatmasna, AK Partiden tepkiler sürüyor. AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, Bu konuma yeni bir safhaya geçtiimizi gösteriyor. artma siyasetine baladlar. Böyle bir günde cumhurbakanmz hedef almak sabotajdr dedi. çelik, ABnin yaptrm kararlarn da eletirdi.

çelikin konumasndan öne çkan balklar öyle:

YEN BR SAFHAYA GEçLD: Maalesef dün mecliste FETÖnün lanetlenmesi gereken bir günde CHP sözcüsü çkm, cumhurbakanmz hedef alan son derece talihsiz ve ahlak d bir konuma yapmtr. Bu konuma yeni bir safhaya geçtiimizi gösteriyor. çok uzun zamandr bir itibarszlatrma siyaseti gidenler görünüyor ki bir artma siyasetine balamlardr. Böyle bir günde Türkiyenin Cumhurbakann hedef almak siyasi sabotajdr. CHPnin temel siyasi anlay budur, katille kurban arasnda yer deitirme siyasetidir. Dün o konumay yapan ahsn da belli bir zaman diliminde ziyaret ettiine dair haberler var.

MARMARS YARGI VESAYETYLE SÜRDÜRMEK STYORLAR: CHP Genel Bakan çkm dün, Yürekli bir savc yok mu, bu yürekli bir savc Sayn Cumhurbakann çarmayacak m? diyor. Marmariste Cumhurbakanmza yaplmak isteneni (suikast giriimi iddias), yarg vesayeti yoluyla devam ettirmeye çalyor. Bu utanç verici bir eydir. Hem de bunu 15 Temmuzun yl dönümünde yapyor. Yargya çar yaparak, bir yarg vesayeti oluturmaya çalyorlar.

Y NYETL SÖYLENMYOR: Diyorlar ki FETÖnün siyasi aya ortaya çkarlsn. çkarlsn. Meclisin her aratrmas kymetlidir ama Klçdarolunun bunu iyi niyetle söylemedii bellidir. MT TIRlar hadisesine kimler destek vermitir. 15 Temmuz gecesi Cumhurbakanmz öldürülmek istenirken, tanklar çekilip yol vererek oradan geçmesi mümkün olmutur. Kimseyi suçlamyoruz ama herkesin önünde hesap vermesi gereken kiinin millete verecek bir sözü yok mudur? Siyasi muhasebe yaplacaksa herkesin kendisinden balamas gerekir. FETÖ borsasndan bahsediyor bugün Bir yerde FETÖ borsas varsa açk bir ekilde ortaya konusun hep birlikte üzerine gidelim.

FETÖ ÖRGÜTLENMES AK PART DÖNEMNDE BALAMADI: Sanki bu kadrolama AK Parti döneminde balamtr. Orgeneraller var atlan, bir orgeneral kaç ylda yetiiyor. 15 Temmuzun ruhunu sabote edecek bir faaliyete girdiler.

OHALE HTYAç DUYULDU: 20 Temmuza (OHAL) darbe diyorlar. Bu ihtiyaç duyulmutur. Eletirileri olabilir, yanl yaplan varsa düzeltilecektir. Siyasi eletiriyle, siyasi sabotaj arasnda fark vardr.

MERUYET YOK: FETÖnün tavrn siyaset diliyle sürdüren bir tutumun hiçbir ekilde meruiyeti yoktur. Darbeye kar çkyorlar bu iyi bir ey çünkü ömürlerini 1960 darbesini merulatrmaya adadlar. imdi bütün darbelere kar çkyorlar.

HVAN HASSASYET: hvan ya da baka bir grup demokratik yollarla iktidara gelmise onlar savunuruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti kanunlar içerisinde kurulmu bir siyasi kadroyuz. Msrda hvan konusunda gösterdiimiz hassasiyeti Venezuelada Maduro hükümeti konusunda gösteriyoruz.

ABNN YAPTIRIM KARARI: Avrupa Birliinin bu davranlar bölünmeyi derinletirmekten baka sonuç dourmayacaktr. Bu yaptrmlarn Türkiyeye hiçbir etkisi olmayacaktr. Kbrs konusunda da AB tarafsz olma vasfn kaybetmitir. Rum kesiminin Avrupann mark çocuu olarak korunmas durumunda Türkiyenin yapaca ey çkarlarn koruma konusunda vites yükseltmek olacaktr.

ERDOAN-MEK GÖRÜMES: Mehmet imek deerli bir arkadamzdr. Sayn Cumhurbakanmzn kime randevu verip vermediini biz bilemeyiz. Onu özel kalemi bilecektir. Sayn Cumhurbakanyla görümenin içeriini bilemiyorum. Sayn Cumhurbakannn geni yelpazede bizimle görev yapan arkadalarla görütüünü biliyorum ama kiminle görütüünü Sayn Cumhurbakanmzn Özel Kalemi tarafndan bilinir.

Ana Sayfaya Git