Çelik: Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, darbe tartışmalarına ilişkin "Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat belli bir siyasi odağın iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardır. Sürekli olarak bu tartışmayı açarak olmayan bir gündemi Türkiye'nin gündemi haline getiriyorlar. Seçim dışı yollarla hükümet götürmekten bahsederek aynı düşüncelerine devam edip, TSK'ya da iftiralar atıyorlar" dedi.

Haberler 13.05.2020 - 01:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, partisinin MYK toplantsnn ardndan basn toplants düzenledi. çelik, darbe tartmalarna ilikin CHPyi iaret ederek Türkiyenin bir darbe gündemi yoktur fakat belli bir siyasi odan iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardr dedi. çelik, Y Parti Lideri Meral Akenerin Memleket Masas önerisine kapy kapatrken, Sayn Cumhurbakann hedef alanlarla hangi zeminde bir araya gelip, hangi kurallar içinde konuacaksnz dedi.

HDP ile Y Parti arasndaki tartmay da deerlendiren çelik, HDP Bizi zikretmeseniz de bizimle ittifak halindesiniz diyor. Biz yokmuuz gibi davranmanz, siyasi kurallara uygun deil diyor. Bu ittifak kimlerden oluuyor, CHPye, dierlerine sormak lazm. Aranzda nasl bir iliki var ifadelerini kulland.

çelikin açklamalar öyle:

DARBE TARTIMALARI: Bugünlerde bile milletimizin temel deerlerine saldrda konusunda bir ekilde hz kesmeyenlere cevap verme zaruretimiz de kaçnlmaz oluyor. Bu saldrlara kar tabi ki susamazdk. Bu yalan doruk noktasna ulat. Hükümet darbe tartmas açyor diyerek akla hayale gelmeyecek bir yalan ortaya atld. Esasnda tartmay balatan biz deiliz. i, TSKya iftira atmaya kadar getirdiler. Görevden aln deyip kaos siyaseti yapyorlar. Türkiyenin bir darbe gündemi yoktur fakat belli bir siyasi odan iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardr.

Bir takm antidemokratik dalga yükselmiti, bu dalga yeniden yükseldi. CHPden geldi maalesef. Hükümet seçimle ya da baka ekilde gidecek diyerek, antidemokratik iddialarda bulunarak konuanlara, yöneticilerinden bir uyar gelmedi. Tam tersi destek açklamalar geldi. Hükümetin memleket meselesi tartlmasn diye darbe tartmas açt söylendi. Memleket meselelerini konumaya mecali olmayanlar, bu konuyu açanlar onlar. Halbuki kendileri açtlar.

SALGIN VE NORMALLEME SÜREC: Tedbirlere devam etmemiz gerekiyor. Sosyal mesafe kurallarna uymayan, maske takmayan vatandalarmz görüyoruz. Mesele geçmi deil. Bundan sonrasnda tedbirlere ne kadar uyarsak, ne kadar titiz olursak, kurallar ihlal etmezsek daha güçlü normalleme süreçlerine devam edeceiz. Umutlu olmamz gerekir. Dünyann girdii türbülanstan Türkiye olarak insanmzn hak ettii ekilde güçlü bir ekilde çkacaz. nallah her zaman olduu gibi omuz omuza verip bu dönemi de karlayacaz.

Korona virüsü hayatla ilgili, ekonomi, politikalarla ilgili kabulleri altüst edecei gözüküyor. Neoliberal küresellemenin bundan sonra nasl bir ekil alaca, daha insana dayal bir küresellemenin nasl olaca tartmalar büyük bir ivme ile güçleniyor. Küresel adalet ve salk güçleniyor. DSÖ Bakan bir a bulunduu zaman bunun herkese eit datlaca önemli konulardan biri olacak.

Türkiye küresel adalet talebine karlk verecek bir performans gösteriyor. Türkiyeden 131e yakn ülke talepte bulundu, 76 ülkenin talebi karland. Filistin halkna da 5 milyon dolarlk bir yardm gönderilmitir.

Cumhurbakanmzn vizyonuyla hayata geçen ehir hastaneleri bata olmak üzere iktidarmzn ilk günden bu yana salk alannda gerçekletirilen devrimler, güçlü altyap, hastalara müdahale, hastalarn misafir edildii ortamlar, youn bakm açsndan ne kadar hazrlkl olduumuzu göstermektedir. Bugün kahramanlarmzn, hemireler günü. Bat Yallarmz koruyamadk itirafnda bulunuyor. Dünyaya örnek olacamz daha çok i var.

Bütün salk personelimize minnettarz. Hemirelerimizin gününü kutluyoruz. Bu salgn günlerinde bir kere daha milletimizin takdirini kazanmtr. Evine gidemeyen hemirelerimiz var, çocuklar, ailesi hastalanmasn diye. Bir kez daha sevgilerimizi ve sayglarmz iletiyoruz.

HDP VE Y PARTNN TARTIMASI: Bizi artan husus udur; siyasi partilerin görevi siyasi temsildir. effaflk ve dürüstlük en önemlisidir. Bizim bir Cumhur ttifakmz var. Nasl bir ilikimiz olduunu açk ve aleni ekilde söylüyoruz. Karmzdaki Millet ttifak bileenleri flulamaya balyor. Bir ksm içinde ya da dnda görünüyor. Gayet göreceli bir durum söz konusu. Millet ttifak kimlerden oluuyor? Açk ekilde söyleyecekler. Burada mahcubiyetle kark bir gizlilik söz konusu. HDP Bizi zikretmeseniz de bizimle ittifak halindesiniz diyor. Biz yokmuuz gibi davranmanz, siyasi kurallara uygun deil diyor. Bu ittifak kimlerden oluuyor, CHPye, dierlerine sormak lazm. Aranzda nasl bir iliki var.

AKENERN MEMLEKET MASASI ÖNERS: Böyle bir gündemimiz yok. Millet ttifak içindeki siyasi parti mensuplar darbeci sözlerde bulunuyorlar, ittifak içinden bunlara cevap gelmiyor. Kar karya oturup ne konuacaksnz? Sürekli olarak masann ayan kesenler, saray rejimi diye Sayn Cumhurbakann hedef alanlarla hangi zeminde bir araya gelip, hangi kurallar içinde konuacaksnz. Bunu gündeme almamz için herhangi bir sebep yok.

LBYA VE SURYEDEK GELMELER: Libyada darbeci Hafter Trablusa saldrmaya devam ediyor. 9 Maysta atlan roketler Trablusdaki elçiliimizin çok yaknna dütü. Bunu en sert ekilde knadk. 1 Maystan itibaren yaplan saldrlarda 15den fazla kiinin hayatn kaybettii belirtiliyor. BM yetkilisi açk ekilde insanlk suçu olarak deerlendirmek gerektiini söyledi. Elçiliimizin yaknna düen roket kabul edilemez. Herhangi bir ekilde oradaki misyonlarmz, insanmz hedef olursa Hafter güçlerini, darbeci güçleri bundan sonra meru hedef kabul edeceimizi açk ekilde söylüyoruz. Herkes yapp ettiklerine dikkat etsin. Suriyede Anayasa çalmalar devam edecekse dlib bölgesinde kalc atekesin salanmas buna en büyük katky verecektir.

Ana Sayfaya Git