Çelik'in dokunulmazlığı kaldırılsın kararı çıktı

TBMM Karma Komisyonundan Bağımsız Milletvekili Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması kararı

Haberler 03.10.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, hakknda nitelikli cinsel saldr ve tehdit suçlamasyla fezleke düzenlenen HDPden ihraç edilen Bamsz Mardin Milletvekili Tuma çelikin yasama dokunulmazlnn kaldrlmasna karar verdi.

Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozda bakanlnda topland.

Basna kapal gerçekleen toplant sonras açklama yapan TBMM Anayasa Komisyonu Bakan olarak Karma Komisyon bakanln da yürüten Bozda, Karma Komisyon, Mardin Milletvekili çelik hakkndaki dokunulmazlk dosyasn görüerek karara balad. Komisyon, Hazrlk Komisyonu raporu çerçevesinde çelikin dokunulmazlnn kaldrlmasna ve dosyann Genel Kurula gönderilmesine karar vermitir. Bundan sonra takdir Genel Kurulundur. Komisyon, çalmasn bu çerçevede sonuçlandrmtr. dedi.

DOKUNULMAZLIK KALDIRILSIN KARARI

Bozda, komisyon üyesi bir milletvekilinin çekimser oy kullandn, Tuma çelikin komisyona katldn, sözlü savunmasn yaptn, 17 sayfalk savunmasnn okunduunu belirtti.

Tuma çelik hakkndaki iddialarn yarg sürecinde devam ettiini anmsatan Bozda, komisyonun, dosyann esas hakknda bir karar verme durumunda olmadn söyledi.

Bozda, yeni dokunulmazlk dosyalarnn gündemde yer alp almadna ilikin bir soru üzerine Karma Komisyonda yüzlerce dokunulmazlk dosyasnn olduunu, bu dosyalarn zaman zaman deerlendirildiini, u anda komisyonun gündeminde yeni bir dosya bulunmadn kaydetti.

Ana Sayfaya Git