Cemevi başkanlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a resmi statü talebi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Aydın ziyaretleri kapsamında cemevi başkanları ile bir araya geldiği görüşme ile ilgili konuşan Söke Alevi Kültür Derneği Başkanı Şevki Kaya, resmi statü ile ilgili talepleri olduklarını belirterek "Sayın Cumhurbaşkanı da bu anlamda bir çalışmanın olduğunu ancak hemen gerçekleşmesinin zor olduğunu belirterek yavaş yavaş bu isteğin gerçekleşebileceğini söyledi" dedi.

Haberler 17.01.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann dün miting ve toplu açl yapmak için geldii Aydnda cemevi bakanlar ve muhtarlarla valilikte bir araya geldi. Toplantya Erek Alevi Bektai Kültür ve Cemevi Dernei Bakan Mehmet Akyüz, Bozdoan Alamut Mahallesi Cemevi Kültür ve Dayanma Dernei Bakan Hasan Özçörtük, Söke Güzeltepe Mahallesi Kültürünü Yaatma Dernei Bakan Özgül Avc, Alevi Kültür Dernekleri Söke ubesi Bakan evki Kaya ile çine Dutluoluk Mahallesi Muhtar Sadk Yldz, Bozdoan Alamut Mahalle Muhtar Hasbi en ve Efeler Ylmazköy Mahalle Muhtar Özkan Tosundan oluan heyet katld.

TALEB MEMNUNYETLE KARILADIK

Toplantya katlan Söke Alevi Kültür Dernei Bakan evki Kaya, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile görümenin detaylarna ilikin Bizler sorunlarmzn masada çözülebileceini ve sokakta çözülemeyeceini düünerek Cumhurbakanmz ile görütük. Cumhurbakanna resmi statüyle ilgili taleplerimizi ve cemevlerimizin skntlarn ilettik. Sayn Cumhurbakan da bu anlamda bir çalmann olduunu ancak hemen gerçeklemesinin zor olduunu belirterek yava yava bu istein gerçekleebileceini söyledi. Biz de kendilerine teekkür ederek ayrldk dedi.

NANç BAZINDA DEVLETN ET ARTLARDA DAVRANACAINI DÜÜNÜYORUZ

Kaya, Aydndaki Alevi rakamnn 100 binin üzerinde olduu söyleniyor. Öncelikle cemevlerinin maddi anlamdaki hizmet binas, elektrik, su ve benzeri giderlerin bir resmilemesini istiyoruz. u an resmi bir statü yok. Elektriini, suyunu ve personel giderlerini biz karlyoruz. Binalarn tadilat biz yapyoruz. u an için devletten herhangi bir destek alamyoruz. Tabii ki inanç baznda hizmet veren yerlere devletin eit artlarda davranmasn düünüyoruz. Bizim çok büyük beklentimiz yok. Biz diyoruz ki resmi statü olsun. Zaten resmi statüye geçtiinde bunlarn hepsinin olabileceinden eminiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git