Cemil Çiçek: AİHM’in Demirtaş kararına uyulmalı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, AİHM’in HDP önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği tahliye kararına uyulması gerektiğini söyledi.

Haberler 01.02.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Yüksek stiare Kurulu üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Bakan Cemil çiçek, katld bir televizyon programnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu. çiçek, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) önceki E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) verdii derhal tahliye edilmeli karar ile CHPli Enis Berberolu hakknda Anayasa Mahkemesinin (AYM) verdii yeniden yarglanmal kararlarna ilikin, AHM ve AYM kararlarna uyulmal dedi.

PART KAPATMALAR

HDPnin kapatlmasna dair tartmalara da deinen çiçek, Parti kapatmay zorlatrc admlarn bir ksm bizden önceki hükümet döneminde de atld. Burada hukuki bir konuyu konuuyorsak, bunu hukukla konumak lazm. Her konuyu siyaseten konuuyoruz biz. Partilerimizin de bir sorumluluu yok mu? Milletvekili olurken Anayasaya uygun davranacama diyerek yemin ediyoruz. Bir parti neleri yaparsa kapatma davasna haiz olur? Buna bakmak lazm. Kimsenin devleti de parlamentoyu da hukuku da emrivakide brakmamas lazm. Parti kapatmalar doru bir ey deil ama bu da ben köpeksiz köye dütüm deneksiz gezerim eklinde olmamal. Partiler de sorumlu davranmal eklinde konutu.

KOBAN SORUTURMASI

HDPye yönelik Koban soruturmas kapsamnda büyük bir operasyona imza atan savc rfan Fidana ilikin de deerlendirmelerde bulunan çiçek, devamla unlar söyledi: çok derli toplu bir makale yaynland bu konuyla alakal. O makaleyi okuyup oradan bu olaya bakmak var, bir de tümüyle eletiren taraftan bu olaya bakmak var. Orada, Cumhurbakannn yaptnn Anayasaya aykrl yoktur, aday olmasnn da aykrl yoktur diyor. Keke sayn Fidan bu dönem aday olmasayd. Belki bu tartmay yapmazdk.

Ana Sayfaya Git