Cevdet Yılmaz: FETÖ, hangi ülkede yapılanıyorsa o ülke için tehdittir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, FETÖ'nün faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için güvenlik tehdidi teşkil ettiğini söyleyerek, "Biz, kötü bir tecrübe yaşadık. Dost ve kardeş ülkelerin aynı sorunu yaşamamaları için onları özellikle uyarıyoruz. Çünkü biz bu filmi gördük. Dolayısıyla, bu sadece bizim için bir tehdit değil; bu örgüt hangi ülkede yapılanıyorsa o ülkeler için de bir tehdittir" dedi.

Haberler 12.07.2023 - 22:38 Son Güncelleme : 12.07.2023 - 22:38

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfının düzenlediği 7nci Yılında 15 Temmuz Sempozyumuna katıldı.

Sempozyumda konuşan Yılmaz, 15 Temmuz ruhunun her daim diri tutulmasının önemli olduğunu vurgulayarak, O gece, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin bombalanmasıyla, demokrasinin en karanlık ve utanç verici gecesi olarak başlamış, sabahı ise demokrasinin en aydınlık sabahı olmuştur. Özellikle TBMMnin ve Külliyenin bombalanması hadisesi iyi analiz edilmeli. Bu iki mekan, milli iradenin sembolü olan mekanlardır. Bu iki mekana düzenlenen saldırı, aslında millete, milli iradeye karşı yapılan bir saldırı olduğunun açıkça göstergesidir diye konuştu.

HER DARBE ÜLKEMİZE BÜYÜK KAYIPLAR VERDİRMİŞTİR

Türkiyenin, 15 Temmuz 2016da, tarihin gördüğü en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Yılmaz, Türk siyasi tarihi birçok darbe ve darbe girişimi görmüştür ve her darbe ülkemize büyük kayıplar verdirmiştir. Demokratik bir ortamda darbeye kalkışanlar, milli iradeye karşı olanlardır. Dolayısıyla, tabiatı gereği bütün gayri millidirler. Darbeyi yapanlar mutlaka birtakım dış odaklarla bağlantılı yapılardır ifadelerini kullandı.

15 Temmuzun dünya demokrasi tarihine geçecek bir gün olduğunu; ancak dünyanın bu mücadeleye yeterince sahip çıkmadığını belirten Yılmaz, Bu da, bu çevrelerin ayıbıdır diye düşünüyorum. Genel anlamda baktığımızda, Batı dünyası bu mücadeleye gereken önemi gösterememiştir. Bunun başında da medya gelmektedir. Uluslararası medya, o gece maalesef kötü bir imtihan vermiştir. Ancak kendi medyamızın duruşunu takdirle karşıladığımızı belirtmek isterim. Medyamız burada iyi bir imtihandan geçti. Başka bir ülkede aynı mücadele olsa, emin olun demokrasi tarihine geçerdi bu ama Türkiyedeki bu şanlı direnişin üstü örtülmeye çalışılmıştır dedi.

FETÖ ve benzeri örgütlerin, Türkiyeyi kontrol altına almak isteyen çevrelerin enstrümanları olduğunu belirten Yılmaz, Kendi göbeğini kendi kesen, bölgede kendi sözünü söyleyen Türkiyeyi durdurmak isteyen taraflar, FETÖ gibi kukla terör yapılarını beslemişlerdir. Yine Orta Doğuyu dizayn etme çabasında olanlarla FETÖnün hain planları arasındaki bağlantıyı görmek mümkündür. 15 Temmuz sonrasında Orta Doğuda yaşanan gelişmelerin tesadüf olmadığı da ortadadır diye konuştu.

TERÖR DEVLETİ SENARYOLARI BERTARAF EDİLMİŞ

Türkiyenin 15 Temmuzu izleyen dönemde, terörle topyekün mücadeleye giriştiğini söyleyen Yılmaz, 15 Temmuzdan çok kısa süre sonra, sınır ötesi operasyonlar yapabilmemiz ve bunu çok başarıyla icra etmemiz, aslında FETÖnün neleri engellediğini çok güzel göstermektedir. Hemen yanı başımızda dizayn edilen terör devleti senaryoları bertaraf edilmiş, yeni yönetim sistemi reformuyla da güvenliğimiz teminat altına alınmıştır açıklamasında bulundu.

Yılmaz, yabancı muhataplarla gerçekleştirilen her düzeydeki görüşmede, FETÖnün mevcudiyet ve faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için güvenlik tehdidi teşkil ettiğini özellikle vurguladıklarını söyleyerek, Biz, kötü bir tecrübe yaşadık. Dost ve kardeş ülkelerin aynı sorunu yaşamamaları için onları özellikle uyarıyoruz. çünkü biz bu filmi gördük. Dolayısıyla, bu sadece bizim için bir tehdit değil; bu örgüt hangi ülkede yapılanıyorsa o ülkeler için de bir tehdittir. FETÖ ile mücadele ederken sadece kendi güvenliğimiz için değil, dost ve kardeş ülkelerin güvenliği için de bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Yapılan çalışmalarla, çeşitli ülkeler ve uluslararası örgütler FETÖyü terör örgütü olarak ilan etmiştir. İsveç ve Finlandiyanın NATO üyelik başvuruları kapsamında imzalanan Mutabakat Muhtırasında da FETÖ, bir terör örgütü olarak kayda geçmiştir. Yoğun girişimlerimiz neticesinde 20 ülkede 228 FETÖ iltisaklı okul kapatılıp, Türkiye Maarif Vakfına devredilmiştir ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ BİR KEZ DAHA HAİN PLANLARA DUR DEDİ

Yılmaz, Cumhur İttifakı olarak Türkiyenin demokratikleşmesi ve Türk demokrasisine vurulan vesayet prangalarının kırılması yönünde tarihi adımlar attıklarını, atmaya da devam edeceklerini bildirerek, 28 Mayıs seçimleri sürecinde FETÖ ve PKKnın heyecanla destek açıklamaları yaptıkları 7li koalisyona milletimiz geçit vermemiştir. Aklını örgütlere kiraya vererek yurt dışına kaçan teröristler 7li masadan medet umarak dönüş bileti planlamaları yapıyordu. Milletimiz bir kez daha hain planlara dur dedi. Teröre terör, teröriste terörist diyemeyenleri vatandaşımız gördü ve kararını ona göre verdi. Tıpkı 15 Temmuzda olduğu gibi milli mutabakat zemininde buluşarak istiklaline ve istikbaline sahip çıktı. Cumhur İttifakının TBMMde almış olduğu çoğunluk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilmesi, milletimizin Türkiyeye karşı oynanan oyunları net şekilde anladığının göstergesidir ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZU UNUTMAYACAĞIZ

Türkiyenin, artık eski Türkiye olmadığına vurgu yapan Yılmaz, Türkiye Yüzyılında, başta FETÖ ve PKK olmak üzere her türlü terör örgütü ile mücadelemiz, içeride ve dışarıda kararlılıkla sürecektir. Türkiyenin bağımsızlığına, milletin egemenliğine ve vatandaşımızın özgür iradesine kasteden hiçbir yapılanmaya geçit vermeyeceğiz. 15 Temmuzu unutmayacağız. Gençlerimizi, sivil toplum geleneğimizi, geleceğimizi ve bağımsızlığımızı hedefe koyan tüm çevrelere gereken cevabı vereceğiz dedi.

Ana Sayfaya Git