Cezası onandı

İstinaf, CHP'li Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan verilen hapis cezasını hukuka uygun buldu

Haberler 24.06.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stinaf, CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancoluna, sosyal medya paylamlar nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aalama, kamu görevlisine görevinden dolay hakaret, Cumhurbakanna hakaret, halk kin ve dümanla alenen tahrik etmek ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan verilen 9 yl 8 ay 20 gün hapis cezasn usul ve yasaya uygun buldu.

stanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, stanbul 37. Ar Ceza Mahkemesince 6 Eylül 2019da verilen mahkumiyet hükümlerine kar yaplan istinaf bavurularn karara balad.

stinaf, yerel mahkemece kurulan hükümde usul ve esasa ilikin aykrlk bulunmadna karar verdi.

Bu kapsamda yerel mahkemece Kaftancolu hakknda verilen hapis cezasn hukuka uygun bulan daire, kararn temyiz yolu açk olmak üzere oybirliiyle ald.

- Kaftancolu 5 ayr suçtan ceza almt

stanbul 37. Ar Ceza Mahkemesi, Kaftancolunu PKK/KCK silahl terör örgütünün üst düzey yöneticisi konumunda olan ve kurucular arasnda yer alan Sakine Cansz lehine yapt paylam nedeniyle terör örgütü propagandas yapmak suçundan 1 yl 6 ay hapis cezasna mahkum etmiti.

Kaftancolunu, müteki Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana yönelik kamu görevlisine alenen hakaret etmek suçundan 1 yl hapis cezasna çarptran mahkeme heyeti, suçun alenen icra edilmesi nedeniyle cezay 1 yl 2 aya çkarmt. Kaftancolunun üzerine yüklenen suçu, bir suç ileme icras kapsamnda deiik zamanlarda birden çok ilemesi nedeniyle de ceza 1 yl 6 ay 20 güne çkarlmt.

Kaftancolunu, Cumhurbakanna alenen hakaret etmek suçundan 1 yl 6 ay hapis cezasna çarptran mahkeme, fiili alenen ilenmesi nedeniyle cezay 1 yl 9 aya çkarmt. Mahkeme, sann üzerine yüklenen suçu bir suç ileme icras kapsamnda deiik zamanlarda birden çok ilemesi nedeniyle ceza 2 yl 4 aya çkarlmt.

Mahkeme heyeti, Kaftancolunu Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aalamak suçundan 1 yl 3 ay hapis cezasna çarptrarak, bu cezay da suçun birden çok ilenmesi nedeniyle 1 yl 8 aya yükseltmiti.

Baz paylamlarn darbe giriiminin yaand zaman dilimin hemen akabinde olduuna dikkat çeken yerel mahkeme, Kaftancolunu halk kin ve dümanla alenen tahrik etmek suçundan 2 yl hapis cezasna çarptrm, bu suçun birden çok kez ilediinin anlalmas üzerine cezay 2 yl 8 aya çkarmt.

Kaftancolu toplamda 9 yl 8 ay 20 gün hapis cezasna çarptrlmt.

Ana Sayfaya Git