CHP, AİHM'e başvuru için ayrıntılı dilekçe hazırlıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandumla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuruya yönelik hazırlığın sürdüğünü, mahkemeye ayrıntılı ve iyi bir dilekçeyle gitmek istediklerini belirterek, "Bu hazırlığı bir hafta, 10 gün içinde tamamlarız." dedi.

Haberler 01.05.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tezcan, 16 Nisandaki halk oylamasna yönelik AHMe yapacaklar bavuruya ilikin AA muhabirinin sorularn yantlad.

AHMe dilekçe hazrlklarnn sürdüünü, ayrntl ve iyi bir dilekçeyle mahkemeye gitmek istediklerini belirten Tezcan, AHMin bu noktada kabul edilebilirlik karar vermesi halinde bunun referandumlarda bir ilk olacan anmsatt.

Tezcan, bugüne kadar AHMin halk oylamasna ilikin bir kararnn bulunmadna iaret ederek, Sadece yasama meclisi seçimleri açsndan veriyor. Bir ilk olacak. Bunun için de ciddi bir hazrlk yapmamz gerekiyor. Sanyorum bu hazrl bir hafta, 10 gün içinde tamamlarz. diye konutu.

- Parti tüzel kiilii adna olacak

CHP zmir Milletvekili Musa çamn AHMe bireysel bavuruda bulunduunun anmsatlmas üzerine Tezcan, çamn, bunu kendilerine bildirdiini, bavuruda bulunmasnda saknca olmadn söylediklerini kaydetti.

Tezcan, Parti adna yaplan bavurunun ad da teknik olarak bireysel bavuru, gerçek kiilerin yapt da bireysel bavurudur. Bireysel bavuruyu, tüzel kiilik de gerçek kii de yapabilir. Vatandalar yapabilir. Bizimki de bireysel bavuru olacak ama parti tüzel kiilii adna olacak. Parti olarak bavurumuzu, daha etrafl hazrlayacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git