CHP: 'Çav Bella'nın sorumluları nerede?

İzmir'de cami hoparlörlerinden Çav Bella çalınmasının üzerinden bir ay geçerken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Onlar istese de biz unutturmayacağız! Soruyoruz: Soruşturma ne oldu? Sorumlular kim? Suçlular nerede?" dedi. CHP İzmir Milletvekeili Atilla Sertel: "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sağa sola hakaret edip tehdit edeceğine camide şarkı çalanları yakalatıp hakim huzuruna çıkartsın."

Haberler 22.06.2020 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel ve CHP zmir Milletvekili Atilla Sertel, zmirde cami hoparlörlerinden çav Bella arksnn çalnmasnn üzerinden bir ay geçtiini hatrlatarak soruturmann durumunu sordu.

Özel, twitter hesabndan yapt paylamda Ülkeyi kutuplatrmak, partimize hakaretler etmek ve üyemiz Banu Özdemiri tutuklamak için sarld camilerden çav Bella çalnmas provokasyonunun üzerinden tam 1 ay geçti. Onlar istese de biz unutturmayacaz! Soruyoruz: Soruturma ne oldu? Sorumlular kim? Suçlular nerede? dedi.

CHP zmir Milletvekili Atilla Sertel ise Bugün zmirde camilerden çav Bella çalnmasnn üzerinden tam bir ay geçti. arky çalanlardan tk yok. çileri Bakan Süleyman Soylu saa sola hakaret edip tehdit edeceine camide ark çalanlar yakalatp hakim huzuruna çkartsn diye yazd.

SOYLU BULURUZ, CAM DBNDE EZANI DNLETRZ DEMT

zmirde 20 Mays günü cami hoparlörlerinden çav Bella mar çalnmt. Müftülük olayn sabotaj olduunu duyurmu, zmir Cumhuriyet Basavcl ise soruturma balatlmt. çileri Bakan Soylu, Buluruz, buluruz ve ona caminin dibinde de ezan dinletiriz demiti.

Olayn görüntüsünü Twitter hesabndan paylaan CHP zmir eski l Bakan Yardmcs Banu Özdemir, 21 Mays günü gözaltna alnmt. 22 Mays günü adliyeye sevk edilen Özdemir hakkndaki suç maddesi deitirilerek tutuklanm ve 29 Mays günü tahliye edilmiti.

Ana Sayfaya Git