CHP gençlerin sorunlarına ilişkin politika notu hazırladı

Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel başkanlığındaki CHP Ar-Ge Bilim Platformunca hazırlanan çalışmada, Türkiye'deki gençlerin, dünyadaki akranlarının gerisinde kaldığı belirtildi

Haberler 20.05.2021 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Ar-Ge Bilim Platformunca 19 Mays Gençlik ve Spor Bayramnda Türkiyedeki gençlerin sorunlarn ele alan kapsaml bir Politika Notu hazrland.

CHPden yaplan açklamada, Genel Bakan Yardmcs Fethi Açkel bakanlndaki Ar-Ge Bilim Platformunca hazrlanan Politika Notunda, genç isizlik, beyin göçü gibi konulara dikkat çekildii belirtildi.

Türkiyedeki eitim sisteminin en önemli sorunlarndan birinin, eitim planlamas ile istihdam planlamas arasndaki ban kopmu olduu tespitinin yapld Politika Notunda bu nedenle milyonlarca gencin ne eitimde ne de istihdamda olduu aktarld. Notta, Türkiyedeki gençlerin, dünyadaki akranlarnn gerisinde kald, en temel teknolojik ürünlerin dahi Türk lirasnn deer kayb ve yüksek enflasyon nedeniyle eriilemez olduu ileri sürülürken Dijital devrimi gerçekletirmesi gereken gençler, internete dahi düzgün bir ekilde eriememektedir. görüü savunuldu.

POLTKA NOTU HAZIRLADI

Notta, Özgür Düüncenin ve Gençlerimizin Yolunu Açacaz, Ev Gençlerini Üretime Katacaz, Salkl ve Tutarl Planlamalarla stihdam Problemini çözeceiz, Gençleri Borç Yükünden Kurtaracaz, CHP ktidarnda Gençler Teknolojiden Geri Kalmayacak balklar altnda CHPnin önerilerine de yer verildi.

çalma ile ilgili deerlendirmede bulunan CHP Genel Bakan Yardmcs Fethi Açkel ise Türkiyede gençlii güçlendirmek, kayglarna ve sorunlarna samimi bir biçimde eilmek sadece yeni nesil yurttalarn demokrasimiz adna güçlendirilmesi anlamnda deil, ayn zamanda çan gerektirdii ileri teknolojilerle üreten, kalknmamza yön veren ve hakça bölüen bir toplum yaratmamzn da yegane yoludur. Muasr medeniyete giden yol ancak gençlikle birlikte yürüyerek alabilir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git