CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP heyeti ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet ile parti genel merkezinde görüştü. Görüşmenin ardından HDP'li Sancar tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu yer almadı.

Haberler 06.02.2021 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muhalefet partilerine ziyaretlerini sürdüren HDP heyeti, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu parti genel merkezinde ziyaret etti. HDP heyetini, giri katnda genel bakan yardmcs Ouz Kaan Salc karlad. Klçdarolunun, HDP E Genel Bakan Mithat Sancar ve heyeti ile görümesinde Genel Bakan Yardmclar Faik Öztrak, Ouz Kaan Salc ve Muharrem Erkek ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke elik etti. Görüme yaklak 1 saat sürdü.

Görümenin ardndan çkta HDP heyeti açklama yapt. Daha önce genel merkezde kabul ettii muhalefet partisi liderleriyle ortak açklama yapan Klçdarolu ise açklamada yer almad.

GÖRÜ ALIVERNDE BULUNDUK

Sancar, demokrasi programnn yeni aamasnn en önemli programlarndan biri olan muhalefet partilerini ziyaret turlarnn devam ettiini belirterek, Bugün CHP genel merkezinde sayn Kemal Klçdarolu ve heyeti ile bir görüme yaptk. Oldukça verimli bir görümeydi. Türkiyenin gündemindeki bütün önemli balklar ele aldk. Karlkl görü alveriinde bulunduk. Bu görümelerimiz devam edecek. Muhalefet partileri ile yapacamz görümelerin bundan sonraki dura Gelecek Partisi olacakt 9 ubat tarihinde. Sonra da DEVA Partisini ziyaret edeceiz genel merkezlerinde dedi.

DEMRTA KARARINDA FKR AYRILII YOK

Sancar, Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) tutuklu bulunan HDP eski e genel bakan Selahattin Demirta karar ile ilgili olarak, AHMin Demirta kararn da bugün sayn genel bakan ve heyetiyle görütük. Bu konuda bir fikir ayrl görünmüyor. Bizler bu kararn yerine getirilmesi gerektiini bandan beri söylüyoruz ifadelerini kulland.

ORTAK HAREKET ETMELYZ

Sancar, muhalefetin demokratik haklarn kullanm konusunda ortak hareket etmesi gerektiini ifade ederek Seçim ittifak bugün gündemimizde yok. Herhangi bir ekilde CHP Genel Bakan Sayn Kemal Klçdarolu ve heyeti ile yaptmz görümede de gündeme gelmedi. Ama seçim güvenlii en temel meselelerden biridir. Bu konuda da hem fikir olduumuzu gördük diye konutu.

Y PART LE GÖRÜME STEMZ DEVAM EDYOR

Sancar, Y Parti ile görüme durumlarnn sorulmas üzerine, Bizim Y Parti ile görüme isteimiz devam ediyor. Resmi talep konusunu deerlendiriyoruz. Bu görümelerden sonra o konuda da tavrmz ve kararllmz sizlerle paylaacaz. Herhangi bir muhalefet partisini darda brakma, görümeme gibi bir tavrmz yok bizim dedi.

Ana Sayfaya Git