CHP Genel Merkezi önünde parti yönetimine "istifa" çağrısı

Eski CHP Muş Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır ve beraberindekiler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimini istifaya çağırdı.

Haberler 30.05.2023 - 23:32 Son Güncelleme : 30.05.2023 - 23:32

çakır, CHP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, 28 Mayıstaki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunun ardından Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin istifa etmesi gerektiğini savundu.

Erkan çakır, şunları kaydetti:

İSTİFA çAĞRISI YAPTI

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çıkıyor Sayın Recep Tayyip Erdoğana diktatör diyor. Ama asıl diktatör kendisidir. 13 yıldır partinin başından inmiyor. Bizi perişan etti. Muştan geldim, Kürtüm ben. Ne mutlu Türküm. diyebiliyorum. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. diyebiliyorum. Bunu Sezgin Tanrıkulu, Canan Kaftancıoğlu, Oğuz Kaan Salıcı diyebiliyor mu? Biz Mustafa Kemal Atatürkün partisini bunların elinden almak istiyoruz. Biz Deniz Baykalın dönemindeki CHPyi özledik.

2010da Sayın Cumhurbaşkanı Davosa gitti. Deniz Baykal grup toplantısında Ülkemizin Başbakanına yapılan bu hakareti kabul etmiyoruz. dedi ama şimdi ki CHP, onları destekliyor. Amerikaya dönüyor, İngiltereye gidiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha seçim çalışmaları başlamadan önce İstanbulu bırakmış, Trabzona, Rizeye ve Şanlıurfaya gitmiş. İstanbul bir daha sana güvenip oy verir mi?

CHPde şu anda koltukta oturanların kendilerini desteklediğini ancak korktuklarını öne süren çakır, Hani Recep Tayyip Erdoğan diktatördü? Niye korkuyorsunuz? çıkın meydana, elinizi vurun masaya. İstifa edeceksiniz. Sadece Kemal Kılıçdaroğlunun istifasını demiyoruz. Yönetim komple istifa edecek. dedi.

Ana Sayfaya Git