CHP Grup Başkanvekili Özel, gündemi değerlendirdi:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın muhalefetin erken seçim talebine ilişkin, "Biz bugün 'evet' desek kendileri dağılacaklar. Ne adayları belli ne ilişkilerinin kıymeti belli." sözlerine, "Hodri meydan, hadi o zaman dağıtın bizi. Daha çok milletvekili çıkarmaktan mı daha güçlü gelmekten mi korkuyorsun da seçim yapmıyorsun?" karşılığını verdi.

Haberler 16.09.2021 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM - CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel, AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turann muhalefetin erken seçim talebine ilikin, Biz bugün evet desek kendileri dalacaklar. Ne adaylar belli ne ilikilerinin kymeti belli. sözlerine, Hodri meydan, hadi o zaman datn bizi. Yarn milletin talebi olan seçim kararn aln, biz de dalalm. Daha çok milletvekili çkarmaktan m daha güçlü gelmekten mi korkuyorsun da seçim yapmyorsun? karln verdi.

Özel, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann emekli maalarna dair ifadelerinin gerçekliinin, emeklilere sorularak ortaya konulmas gerektiini söyledi.

ktidara, emeklilere yönelik intibak yasas çkarlmas çarsnda bulunan Özel, partisinin, iktidara gelmesi halinde emeklilerin sorunlarn çözecek yasal düzenlemelere gideceini dile getirdi.

Birleik Metal Sendikasnn bir asgari ücretle 2020-2021 döneminde alnabilen ürün miktarlarna ilikin aratrmasnn sonuçlarn gösteren Özel, geçen ylla ayn miktarda alm yaplabilmesi için bu yl ihtiyaç duyulan asgari ücret tutarlarn sralad. Emekli aylklarnn, bu veriler nda artrlmas halinde enflasyon karsnda erimesinin önüne geçilebileceini savunan Özel, emekçi ve emeklinin her geçen gün yoksullatn iddia etti.

-Alrsnz karar, görürsünüz Millet ttifaknn aday kim olacak

Özel, AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turann erken seçim konusundaki sözlerine karlk, Sayn Bülent Turan, hodri meydan, hadi o zaman datn bizi. Yarn milletin talebi olan seçim kararn aln, biz de dalalm. Daha çok milletvekili çkarmaktan m daha güçlü gelmekten mi korkuyorsun da seçim yapmyorsun? Madem biz dalacaz, datsana bizi. Biz yaplacak seçime dünden raz, bugünden hazrz. Alrsnz karar, görürsünüz Millet ttifaknn aday kim olacak, bu seçim nasl kazanlacak. Vatanda size haddinizi bildirmek için bekliyor. ifadelerini kulland.

Turann, 6 ayda bir dönüümlü cumhurbakan yardmcl konusundaki açklamalarna da deinen Özel, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminde bu imkann bulunduunu söyledi. Özel, Bir de diyorsun ki Kanun teklifi getirsinler. Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkündür, demiler. Bülent Turann tarih önündeki bu muhteem teklifini de bir kenara not ediyoruz. Kendisi dönüümlü cumhurbakanlndan ne murat ediyor onu biz de anlayamadk. diye konutu.

ktidarlarnda güçlendirilmi parlamenter sistemi kuracaklarn ifade eden Özel, Bülent Turan, o anayasa deiikliinde verecei oyu imdiden düünsün. dedi.

- Devlet Denetleme Kurulunun THK raporu kamuoyuna açklansn

Özel, Murat Atikin TCDD Genel Müdürlüünden istifa ettiini anmsatarak, AK Parti MKYK üyesi amil Tayyarn sosyal medya hesabndan bu konuda, Dilerim, referans da hakkndaki istihbarat raporunu sümen alt edenler de hesap verir, kimsenin yanna kar kalmaz. eklinde paylamda bulunduunu aktard.

Tayyara, sümen alt eden kiinin sorulmasn isteyen Özel, Murat Atik atanabiliyorsa, Adnan Oktar niye içerde? Hiç mi vicdan yok? Nerede güvenlik soruturmas? sorusunu yöneltti.

CHPli Özel, Devlet Denetleme Kurulunun Türk Hava Kurumuna (THK) ilikin raporunda, yangn söndürme uçaklarnn tamiri için gereken tutarn 2 milyon dolar olduunun belirtildiini, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirlinin ise Bir uçak için 27 ila 34 milyon dolar harcanmas gerektii eklinde açklama yaptn söyledi. Özel, rapordaki tutarn, partisinin açklamalarn doruladn savunarak, raporun kamuoyuna açklanmasn istedi.

ktidarn, Merkez Bankas rezervinin 118 milyar dolar olduu yönündeki söyleminin doruyu yanstmadn iddia eden Özel, bu tutarn, brüt rezerv olduunu söyledi. Özel, mevcut rezervin eksi 51 milyar dolar olduunu öne sürerek, Merkez Bankasnn yabanc para cinsinden mevduatlardaki zorunlu karlk oranlarnda arta giderek rezervleri yükseltmeye çaltn savundu. Özel böylece rezervlerin artt yönünde alg yaratlmaya çalldn ileri sürdü.

- Kimler kimlerle beraber Devlet Bey?

CHP Grup Bakanvekili Özel, MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin dünkü açklamasnda, laiklik konusundaki sözlerinin doru olduunu ifade etti.

Diyanet leri Bakan Ali Erban, yazar Kadir Msrolunu ziyaretinde çekilen fotoraf gazetecilere gösteren Özel, Fesli Kadir Laiklik, devleti idare ederken dinin emrini kale almamaktr. Laiklik dinen küfürdür. diyor. Diyen bu, ona koan Ali Erba. Ayn açklamada Ali Erbaa da sahip çkyorsun? Bu ne perhiz bu ne lahana turusu. Kimler kimlerle beraber Devlet Bey? sözlerini sarf etti.

Özel, Bahçelinin, Atatürke küfredenlere koanlara arka çktn iddia ederek, Seçmeninizin yüzüne bakacaksnz? Seçildiiniz seçimde böyle mi söylüyordunuz? Dünya lafn üstüne bunu yapmken, bunun üstüne halen daha Devlet Beyin bu açklamalarnn bir samimiyet sorunu yoksa, çok derin bir mantk sorunu var. Bizi kandrmyorsa kendisi büyük bir mantk hatasnda. Bu kadar derin mantk hatas siyaseten yaplmayacana göre vatanda da kimse kandrmasn. diye konutu.

-Az bal yesin

CHPli Özel, basn mensuplarnn sorularn da yantlad. Sosyal Güvenlik Kurumunun dolandrld iddialarna ilikin bir soruya Özel, Yolsuzluun parças, suç ilendii tarihte o irketin orta Süleyman Soylunun kuzeni, suç ileri bakanmzn kuzeni. karln verdi.

Soylunun ülkedeki bütün suçlularla irtibat bulunduunu iddia eden Özel, Hiç beceremese fotoraf çektiriyor. Önleyici gözalt bizde olsa, Süleyman Soylunun fotoraf çektirdiklerini toplasan Türkiyedeki suç oran yüzde 50 düecek. ifadelerini kulland.

SGKdeki bu konuyu takip ettiklerini dile getiren Özel, Soylunun etrafndakilerle ilgili bir konu hakknda da bilgi ve belgeleri incelediklerini, sonuçlandnda kamuoyuyla paylaacaklarn bildirdi.

Özgür Özel, Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin Millet ttifak olarak yerel seçimlerde stanbulu, Ankaray nasl kazandysak, ayn modelle cumhurbakanl seçimini de kazanacaz. cümlesine ilikin deerlendirmesinin istenmesi üzerine de, Doru söylemi. Anadolu deyimiyle, Sayn Genel Bakann, Meral Akenerin az bal yesin. diye konutu.

Ana Sayfaya Git