CHP Grup Başkanvekili Özel, gündemi değerlendirdi

"Yüzde 18 oy alıp da bugün o seçmenin yüzde 15'ini kaybetmiş bir parti, o seçmenin gönül verdiği ittifakın çıkaracağı muhtemel ve son derece muteber adaya şimdiden 'çürük' diyor. Olmayan kişiye hakaret edildiği Devlet Bahçeli tarafından bir siyasi rekor olarak tarihe geçmiştir"

Haberler 14.04.2022 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM - CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel, MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin Millet ttifaknn cumhurbakan adayna ilikin sözlerini eletirirken, Yüzde 18 oy alp da bugün o seçmenin yüzde 15ini kaybetmi bir parti, o seçmenin gönül verdii ittifakn çkaraca muhtemel ve son derece muteber adaya imdiden çürük diyor. Olmayan kiiye hakaret edildii Devlet Bahçeli tarafndan bir siyasi rekor olarak tarihe geçmitir. dedi.

Özel, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann dünkü açklamalarn eletirdi.

Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinde art beklerken Erdoann bu konuya hiç girmediini söyleyen Özel, iktidarn, emeklilere ödenen bu tutar enflasyon karsnda yok olmaya braktn belirtti.

Özel, bayram ikramiyesinin asgari ücrete yükseltilmesine yönelik kanun teklifi verdiklerini ifade ederek, Emeklilere iki bayramda birer ikramiye yaraya merhem olmaz ama yangn birazck söndürebilir. Bu noktada, hangi siyasi partiye gönül vermi olursa olsunlar, alnlarnn teriyle emeklilii hak etmi ama maalar yetmeyen bütün vatandalarmza, bu talebi hep birlikte bunu sahiplenelim, diyoruz. ifadelerini kulland.

ktidarn, ekonomik sorunlar içerisindeki halka sabretmeyi önerdiini dile getiren Özel, öte yandan iktidara yakn kiilerin yüksek gelir elde ettiini savundu.

Enflasyonun sürekli arttn belirten Özel, Erdoann fiyatlardaki balonun söneceini ümit ettiine ilikin sözlerini eletirdi. Erdoann liyakat yerine sadakati öncelediini ve ekonomistlerin dorular yerine bir yanl inadna savunduu için bugün sadece ümit edebildiini ileri süren Özel, iktidarn yanl politikalar yüzünden herkesin içinde bulunduu geminin su aldn ve batmaya baladn da iddia etti.

CHP Grup Bakanvekili Özel, sabit ve dar gelirli vatandalarn, pazarda çürümü sebze ve meyve için beklediini, bebeklerine bez alamadklarn anlatarak, Perian oluyorlar, açlk ve sefalet içindeler. Bu kadar halktan kopuk olunur mu? Güzel günler gelecek. diyor. O, ancak sizin gitmenizle mümkün olabilir. diye konutu.

AK Partinin 2023 hedeflerinin tutmadn, ülkeyi 2011 ylnn gerisine götürdüünü savunan Özel, Ne oldu 2023? Döndü 2053, 2071. Vatandaa teneir vadeli umut satyorlar. Vatanda, bu teneir vadeli umut siyasetinin datmaya kalktn bu kuponlarn, çeki yrtp atacak. 2071 teneir vadesine, umut ticareti yapan, buna senet düzenleyenler, siyasetin üçkatç eski müflis dolandrc bankerleridir. Siz, teneir vadeli düzenlediiniz umut senetlerini aln banza çaln. Vatanda bunlarn hepsini yrtp atacak. Hedefleri 2053mü, 2071mi. 2023 yalanyla canna okudunuz vatandalarn. görülerini öne sürdü.

AK Parti yöneticilerin kulland saldrgan ve nobran dilin asl sebebinin, emekçiye ve emekliye verilmeyenlerin yandaa verilmesinin görülmemesi için gündemi deitirmek olduunu iddia eden Özel, vatandalarn artk uzatlan mikrofonlara daha korkusuzca konutuunu, iktidar açktan eletirdiini, korku duvarlarnn ykldn söyledi. Özel, iktidarn bittiini, destek ald kesimleri suiistimal ettii, yoksula ve dar gelirliye srtn döndüü için artk milletin gönlünde en ufak bir yer bulamadn ileri sürdü.

ktidarn, ekonomik sorunlarn dünya genelinde yaand ve sava nedeniyle ekonominin olumsuz yönde etkilendii eklindeki söylemini anmsatan Özel, Hadi oradan. 6 liralk mazotu 24 lira yaparken sava neresinde balad bu iin? sözlerini sarf etti.

OECD ülkelerinde en yüksek enflasyonun Türkiyede görüldüünü kaydeden Özel, Bir tane demokrasi var m senden yüksek enflasyonu olan? Bütün bunlarn sorumlusu sizsiniz, Erdoan. Zam, zam, zam. Sebep Recep Tayyip Erdoan. dedi.

- Sayn Bahçeli, en büyük anket geliyor

CHP Grup Bakanvekili Özel, Türkiyenin yaad sorunlarn en önemli müsebbibi ve müteselsil sorumlusunun MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli olduunu ileri sürdü.

Bahçelinin Millet ttifaknn cumhurbakan aday için çürük ifadesini kullandn anmsatan Özel, Yüzde 18 oy alp da bugün o seçmenin yüzde 15ini kaybetmi bir parti, o seçmenin gönül verdii ittifakn çkaraca muhtemel ve son derece muteber adaya imdiden çürük diyor. Olmayan kiiye hakaret edildii Devlet Bahçeli tarafndan bir siyasi rekor olarak tarihe geçmitir. diye konutu.

Özel, Bahçelinin seçim anketlerini, CHPyi kskand için eletirdiini de ileri sürerek, Sayn Bahçeli, en büyük anket geliyor. En büyük ankete hep birlikte bakacaz seçim gecesi. dedi.

MHPnin bu dilinin tabannda karlk bulmadn söyleyen Özel, te anketteki yüzde 4 bu dil, siyaset, yaklam ve seviyenin karldr. Bunu da arar MHP. Sürekli bir tehdit dili, küfür. Oturup çkarsak MHP Genel Bakan, CHP ve Millet ttifakna hangi hakaretleri etmi diye, ansiklopedi olur. Bunun vatandata karl yok. Yüzde 18den buralara geldiler, çok daha beter yerlere gelerek bedel ödeyecekler. Türkiyede yoksullara bu kadar bedel ödetiliyorsa, birinci sorumlusu Erdoan, ba orta, müteselsil sorumlusu da Bahçelidir. deerlendirmesinde bulundu.

TBMM Genel Kurulunda bugün uluslararas sözlemelerin görümeleri srasnda gazeteci Cemal Kakç cinayeti davasnn Suudi Arabistana devrini fiili gensoru eklinde gündeme getireceklerini anlatan Özel, iktidarn para için bu davay Suudi Arabistana verdiini iddia etti.

Özel, Yargtayn, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Man Adas iddialarna ilikin 3 mahkeme kararn bozduunu belirterek, Bu davay Yargtay bozmutur. Sarayn istedii Bir ceza verin ki millet bu rezillii unutsun. kumpas çökmütür. diye konutu.

Basn mensuplarnn sorularn da yantlayan Özel, MHP lideri Bahçelinin Mahallenin uaklarn partisine çarmasna ilikin deerlendirmesinin istenmesi üzerine, Eer Devlet Bahçelinin, MHPnin kendisine güveni varsa, geçmite defalarca erken seçimlere Türkiyeyi sürüklemi bir parti, bu kadar sknt varken vatandan önüne sand getirsin. Vatandan çars budur. yantn verdi.

Özel, Millet ttifaknn cumhurbakan aday konusundaki tartmalara ilikin soruyu yantlarken, bu adayn Millet ttifak ve 6l mutabakatn bir arada verecei kararla belirleneceini belirtti. Özel, Bu aday açklandktan sonra Türkiyenin yüzü gülecek. Seçimin sonunda da bütün herkesin bundan sonra refah içinde yaayabilecei bir Türkiyeyi hep birlikte ina edeceiz. Bu korku filmini bitireceiz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git