CHP Grup Başkanvekili Özkoç, gündemi değerlendirdi

"Milletin size artık şaşıracak hali kalmadı. Siz asgari ücreti 180 dolar zaten aşağıya çektiniz. Şu anda getirmeniz gereken rakam 5 bin TL'dir. Gerçi 5 bin TL verseniz dahi vatandaşı geçinemeyecek duruma getirdiniz"

Haberler 13.12.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM - CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç, Milletin size artk aracak hali kalmad. Siz asgari ücreti zaten 180 dolar aaya çektiniz. u anda getirmeniz gereken rakam 5 bin TLdir. Gerçi 5 bin TL verseniz dahi vatanda geçinemeyecek duruma getirdiniz. dedi.

Özkoç, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Ankara giriinde durdurulan 90 üniversite örencisinin Yurtlarda kalacak yerimiz yok dedii için darbedilip gözaltna alndn ifade ederek, çileri Bakannn uyuturucu baronlarn kollad açk, mafyay kollad açk. çileri Bakannn El Kaide militanlarn kollad ve onlara yurttalk verdii açk. Cezaevlerindeki katilleri, mafyalar dar çkartt açk. çileri Bakannn onlara gücü yetmiyor ya da bilerek onlar kolluyor, ama çileri Bakannn bir düman var; üniversitelerde okuyan gençlerimiz. diye konutu.

Hukukçu milletvekillerini görevlendirdiklerini bildiren Özkoç, gözaltndaki gençlerin hemen serbest braklmasn istedi.

- Depoculuu, stokçuluu hortlatan sizlersiniz

AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmuun Devletin kendisine vermi olduu Türk lirasn gidip dövize yatrmak bir ahlakszlktr dediini hatrlatan Özkoç, Bir siyasi parti seni genel bakan yapyorsa, sen genel bakan olduktan sonra milletin huzuruna çkp da bu AKPye dünya laf söylüyor, kendi seçmenlerine Ben buradaym, bana güvenin diyorsan, ondan sonra da bir bakanlk uruna kendi seçmenini ve partini satyorsan ite tam ahlakszlk budur. Ahlaksz bir siyasetçinin söylediine kimse güvenmez. Ahlakszlk, yol arkadalarn satmaktr, partini satmaktr. Vatandatan Türk liras olarak vergileri toplayp beli çeteye ve yandalara dolarla ihale vermek, ahlakszln dik alasdr. deerlendirmesinde bulundu.

Özkoç, girdi fiyatlarndaki arta dikkati çekerek, Her eye zam geliyor, suçlu marketçi. Suçlu marketçi deil, AKP iktidardr. Sen kimsin de millete ahlaksz diyorsun? görüünü paylat.

- TCnin yerine ne getirmek istiyorsunuz

Bir gazetede Camilerde, bundan sonra tabelalarda TC olmayacak, Cumhurbakanl forsu olacak haberinin yaymladn aktaran Özkoç, Neden TCden rahatszsnz? TCnin yerine ne getirmek istiyorsunuz? Cumhurbakan, Türkiye Cumhuriyetinden daha yüksek bir yerde mi? Cumhurbakan baka bir ülkenin cumhurbakan m? Cumhurbakan, Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbakan deil mi? sorularn yöneltti.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin geçmiteki bir konumasnda, TC ile uraanlarn hepsinden hesap soracam. O tabelalarn hepsine TCnin tekrar mührünü vuracam dediini belirten Özkoç Ortanzn yapt bu TCye dümanla kar söyleyecek bir sözünüz var m? Bunu lütfen açklayn. sözlerini sarf etti.

- Asgari ücret

CHP Grup Bakanvekili Özkoç, asgari ücrete ilikin tartmalara da deinerek, asgari ücretten verginin kaldrlmas gerektiini söyledi.

Engin Özkoç, ancak 5 bin lirann üzerindeki asgari ücretin telafi olacan dile getirerek, Siz asgari ücreti zaten 180 dolar aaya çektiniz. u anda getirmeniz gereken rakam 5 bin TLdir. Gerçi 5 bin TL verseniz dahi vatanda geçinemeyecek duruma getirdiniz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git