Chp intiharların araştırılmasını istedi: vakaların dörtte biri 15-24 yaş arası

Diyarbakır Silvan’da gençlerin intihar vakalarını yerinde inceleyen CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, genç yurttaşların intihar vakalarının araştırılması için önerge verdi. İntiharların işsizlik, geleceksizlik ve güvencesizlik nedenli olduğuna dikkat çeken Karaca, intiharların devletin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Haberler 15.12.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Silvandaki intihar olaylar ile ilgili rapor hazrlamak üzere Diyarbakra gelen CHP nsan Haklarndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Gülizar Biçer Karaca, çocuklar intihar eden aileleri ziyaret ederek yerinde inceleme yapt. Karaca Silvanda ve yurdun dört bir yannda giderek artan intiharlarn nedeninin isizlik, geleceksizlik ve güvencesizlik olduuna dikkat çekti ve Son yllarda özellikle genç nüfus arasnda intihar vakalar art göstermektedir. ntihar vakalar sadece Silvanda deil tüm ülkemizde art göstermektedir. Gençler arasnda isizliin artmas, geleceksizlik ve güvencesizlik intiharlarn artmasnn en büyük nedenidir dedi.

NTHARLAR ARATIRILSIN

Biçer Karacann, intihar vakalarnn aratrlmas ve gerekli önlemlerin alnmas amacyla aratrma komisyonu kurulmas için CHP Milletvekilleriyle birlikte TBMM Bakanlna verdii önergenin gerekçesinde, intiharlarn yüzde 25inin 15-24 ya arasnda gerçekletii bilgisi dikkat çekti. Gerekçede, Halk sal sorunu olan intiharlarn aratrlmas ve yeni intiharlarn önlenmesi gerekmektedir. Bireyin kendine yönelik iddeti olan intihar olgusu, ancak bireyi bu eyleme iteleyen nedenlerin tespit edilmesiyle çözümlenebilir ifadeleri yer ald. Biçer Karaca intiharn önlenebilir olduunu ve bunun da devletin sorumluluunda olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git