CHP, istihdam önerilerini çalıştaylarda masaya yatıracak

Çalıştaylardan ilki 16 Haziran'da "Tarımda İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri" adıyla Adana'da düzenlenecek

Haberler 14.06.2021 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP, tarmdaki istihdam sorunlarn ve çözüm önerilerini tartmak amacyla 16 Haziran çaramba günü Adanada geni katlml çaltay düzenleyecek.

çaltayn koordinatörlüünü yapan CHP Genel Bakan Tarm Politikalar Badanman ve Bursa Milletvekili Orhan Sarbal, tarm, turizm, sanayi gibi farkl sektörlerde istihdam sorunlarn amaya yönelik somut öneriler gelitirmeyi amaçlayan çaltaylar düzenlemeyi planladklarn söyledi.

Genel Bakan Kemal Klçdarolunun talimat dorultusunda, sektör temsilcilerinin istihdam artrmaya yönelik somut çözüm önerilerini dinleyeceklerini ve ortak aklla öneriler gelitirip, raporlayacaklarn belirten Sarbal, çaltaylarmzn tamamlanmasnn ardndan düzenleyeceimiz kurultayda, ortaya konulan çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaacaz. dedi.

Sarbal, bu kapsamda Tarmda stihdam Sorunlar ve çözüm Önerileri konulu ilk çaltay, Adana Büyükehir Belediye Bakan Zeydan Karalarn ev sahipliiyle, pandemi koullarna uygun olarak 16 Haziran 2021 çaramba saat 13.00te Adana Büyükehir Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenleyeceklerini duyurdu.

çaltayn geni katlml olacan aktaran Sarbal, imdiden konuyla ilgili paydalardan, sektördeki istihdam sorunu ile ilgili öneri, veri ve raporlar kendileriyle paylamalarn istediklerini ifade etti.

TARIMDA STHDAM MNMUM DÜZEYDE

Türkiyeyi bir tarm ülkesi olarak gördüklerini vurgulayan Sarbal, Geçmite hemen hemen yüzde 90 tarm alannda çalrken, bugün tarihsel deiimler, günün koullar ve politik yaklamlardan dolay tarmda istihdam minimum düzeyde. deerlendirmesinde bulundu.

Tarm sektörünün adeta silinen bir sektör olarak görüldüünü belirten Sarbal, ancak öbür taraftan gda ve tarma dayal sektörlerin gelitiini dile getirdi.

Ciddi bir tarmsal üretim aç olduuna da dikkati çeken Sarbal, Tarmn bu ülke için geçmiten bugüne ne kadar önemli olduunu, bugün yeniden tarmsal istihdam sorunlarnn ve tarmda çözümün ortaya konulduunu, bundan çok daha fazla insann tarmda istihdam edildiini görmek zorundayz. görüünü paylat.

Eskiden geni tanml istihdamda tarmn 7,5 milyon civarnda paynn olduunu hatrlatan Sarbal, unlar kaydetti:

Geni tanml 10 milyon insann, tarm sektöründe istihdam edilebilme olanann olduunu düünüyoruz. Mühendisiyle, teknikeriyle, veterineriyle, salk teknisyeniyle, mevsimlik tarm içisiyle, çiftçisiyle, bütünüyle baktmzda çok rahat 10 milyon insan aslnda istihdam edilebilir. Bu çaltayla temel amacmz, tarmda çalan insanlarn temel sorunlar neler, bu sorunlar ortaya koyacaz. kinci olarak, potansiyelimiz ne, aslnda tarmda ne kadar insan çalmal son olarak da mevsimsel tarm içilerinin sorunlarn ortaya koyacaz. Tabii ki gelecek için ne yapacamz konuacaz. Tarmsal potansiyelimizi ortaya koyacaz.

Ana Sayfaya Git