CHP karıştı

CHP Parti Meclisi (PM) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevkini görüşmek üzere yarın olağanüstü toplanacak.

Haberler 07.05.2017 - 12:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çaramba günkü Merkez Yönetim Kurulu toplantsnda, Salar hakknda disiplin soruturmas balatlmas için PMden talepte bulunulmasna oy birlii ile karar verilmiti.

MYKnn ardndan Genel Bakan Klçdarolu tarafndan PM üyelerine olaanüstü toplant çars yapld. CHP PMnin dün saat 13.00te parti genel merkezinde yaplaca bildirildi.

PMnin tek gündem maddesi ise Salarn durumu. PMden, Salar için kesin çkarma balnn bulunduu tüzüün 70inci maddesi ile tedbirli olarak YDKya sevk edilmesi istenecek.

çar yazsnda Salar için tüzüün 68inci maddesinin F fkrasnn uygulanmas da isteniyor. Söz konusu fkraya göre, kesin çkarma ve geçici çkarma istemi ile disiplin kuruluna gönderen organ, gerekli görürse önlem niteliinde olmak üzere üyeyi görevden uzaklatrabiliyor. Bu durumda dosya, 5 gün içinde görevli disiplin kuruluna gönderiliyor ve bu süre içinde karar ilgiliye tebli ediliyor.

- PM öncesi sürpriz istifa

Öte yandan PM toplants öncesi CHPde sürpriz bir gelime yaand. Parti Sözcülüü görevini yürüten zmir Milletvekili Selin Sayek Böke, sözcülük ve genel bakan yardmcl görevinden istifa etti. PM üyelii devam eden Bökenin yarnki toplantya katlp katlmayaca ise merak konusu.

Bu arada önceki akam saatlerinde stanbul Milletvekili Eren Erdemin Twitter hesabndan, CHPden istifa ettii açklamas yaplm ancak bir süre sonra hesabn hacklendii belirtilmiti.

- MYKda revizyon olabilir

Parti kulislerinde uzun süredir konuulan Kemal Klçdarolunun MYK revizyonu yapaca iddias ise son gelimelerle hz kazanabilir.

Klçdarolunun sadece parti sözcülüüne atama yapmayp, snrl da olsa MYKda deiiklie gidebilecei belirtiliyor. Bunun da zamana yaylmadan birkaç gün içinde gerçeklemesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git