CHP, Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili araştırma komisyonu isteyecek

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, saldırıya uğradığı şehit cenazesine katılımı öncesinde güvenlik kuvvetlerine bilgi verildiğini söyledi. Özkoç, saldırının araştırılması için de Meclis'te araştırma komisyonu kurulması için teklif vereceklerini belirtti.

Haberler 23.04.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç, partisinin milletvekilleriyle TBMMde basn toplants düzenledi. CHP Lideri Kemal Klçdaroluna yönelik saldry deerlendiren Özkoç, çileri Bakan Süleyman Soyluyu eletirdi. Özkoç, Cumhur ttifak bize ve milletimize ar sözlerle saldrda bulundu. Kendisine oy vermeyenler için aalk kelimesini kulland. Millet ttifak için zillet ifadesini kulland. Kendilerine oy vermeyenler için terörist ifadesini kullandlar. çileri Bakan, CHPyi ehit cenazelerine almayn, protokole sokmayn, onlar terör örgütleri ile hareket ediyor kkrtmas hl hafzalardan silinmedi diye konutu.

BZ SOKAA DÖKMEYE çALITILAR

Seçim çalmalar sürecinde ve sonrasnda, Cumhur ttifak ortaklarnn, CHPyi kkrtarak sokaa dökmeye çaltn öne süren Engin Özkoç, Bizi kkrtanlara kar, bizi sokaa dökmeye çalanlara kar hem Genel Bakanmz hem de adaylarmz milletimize sabrl olun dediler. Biz milletimize güveniyoruz dedik ve hiçbir kkrtmaya karlk vermedik. Bizi günlerce sandn banda beklettiler. Saydk olmad, bir daha saydk olmad. Seçilen belediye bakanlarmz mazbatay ald, olmad. çlerine sindiremediler. Hl kkrtmaya ve ayrtrmaya ve savatrmaya devam ediyorlar dedi.

EHT CENAZESNE KATILACAI BLGS VERLD

çileri Bakan Süleyman Soylunun, Kemal Klçdarolunun ehit cenazesine katlacana ilikin bilgi verilmedii açklamasna yant veren Engin Özkoç unlar söyledi:

CHP liderinin yakn korumas, Genel Bakanmzn ehit cenazesine gideceini saat 10.03te Emniyet Müdürlüüne bildirdi. Ankara Valiliinin haberi vard. Hatta Milli Savunma Bakannn korumasnn arayp, Genel Bakannz cenazeye katlacak m? sorusuna arkadalarmz, Evet katlacaklar cevabn verdiler. Klçdarolunun cenazeye katlm öncesinde güvenlik kuvvetlerine bilgi verildi. Oradaki insanlar bir provokasyon olacan biliyorlard, hissetmilerdi.

SALDIRI ÖLDÜRMEK AMACIYLA YAPILDI

Saldr srasnda, emniyet güçlerinin herhangi bir müdahalede bulunmadn ileri süren Özkoç öyle devam etti:

Olayn gelii belliydi. Daha önce bilgilendirilen emniyet görevlileri görevlerini yapmadlar. Genel Bakanmz, milletvekilleri ile birlikte konvoyu takip ederek, ehidimizi uurlamak için yola çktklarnda yanlarnda bulunan protokol birden onlarn yanndan ayrlverdi. Birkaç dakika sonra saldr balad. Bu saldr tam anlamyla bir linç saldrsyd. Bu saldr öldürmek amacyla yaplan bir saldryd. Genel Bakanmza yumruklar atld, defalarca yumruklandlar. nsanlar yere dümemek için birbirlerine tutunarak ayakta kalmaya çaltlar. Bu saldrganlar durdurmak için yeterli güvenlik salanamamtr. Genel Bakanmz korumalar korumaya çalt. Devletimizin, emniyet güçlerinin yapamadn halkmz yapmtr. Biz savatan deil bartan yanayz. Bu konuyu ciddiyetle aratryoruz, bütün video kaytlarn izliyoruz, bize gelen bilgileri güvenlik güçleriyle paylayoruz. Hukukçularmz, jandarma komutanlnda sabaha kadar olay incelediler. Bu iin peini brakmayacaz.

Özkoç, saldrn aratrlmas için haftaya Mecliste bir aratrma komisyonu kurulmas için teklif vereceklerini de sözlerine ekledi.

BAHçELYE ELETR

CHPli Engin Özkoç, MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin saldr ile ilgili sözlerini deerlendirirken de unlar kaydetti:

Sayn Bahçelinin açklamalarn dikkatle takip ettik. Puslu havay sevenler, puslu bir hava içerisinde olmay arzu ederler. Kendi varlklar ancak o havada mümkündür. Ülkenin aydnlk ve demokrasi içerisinde yönetilmesi, ülkemizin bu olaylarn dnda gerçek gücüne sahip olarak dünyada yerini almas onlar rahatsz eder. Bu puslu hava, Devlet Bahçelinin havasdr. Puslu havann dalmamas için elinden geleni yapmaktadr dedi.

Ana Sayfaya Git