CHP lideri Kılıçdaroğlu, DSP genel başkanı Aksakal ile görüştü

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HDP'nin kapatılması tartışmalarına ilişkin, "Bir siyasi partiyi kapatmak aynı suçu işleyecek insanların bir başka parti kurmasına engel teşkil etmiyor. Eğer HDP içerisinde Türk Ceza Kanununa, devlet geleneğine, bağımsızlığına, halkın huzuruna yönelik suç işleyen unsurlar varsa devletin vakit geçirmeden yargı sisteminin bunları ortaya çıkarması ve adalete teslim etmesi gerekiyor." dedi.

Haberler 15.12.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aksakal, CHP Genel Merkezinde Genel Bakan Kemal Klçdarolunu ziyaret etti.

Parti merkezine geliinde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke tarafndan karlanan Aksakal, daha sonra Klçdarolu ile bir araya geldi.

Görümenin ardndan basn mensuplarna açklamalarda bulunan Aksakal, ekonomi ve hukuk reformu çalmalarna ilikin partisinin önerilerini CHP yönetimiyle paylatklarn söyledi.

Devletin, özel sektörün gücünü aan üretim alanlarna dönük yatrmlar gerçekletirmesinin ve piyasalarda düzenleyici rol oynamasnn zorunlu olduunu kaydeden Aksakal, bu nedenle Türkiyenin zaman geçirmeden karma ekonomi modeline geçmesini önerdi.

PART KAPATMA TARTIMASI

Toplumun devlete güvenini salamak için yapmas gerekenlere iaret eden Aksakal, öyle konutu:

Toplumda güveni salamak, gelimi demokrasilerdeki hukukun üstünlüünü merkezine alan Adalet yerini bulsun isterse kyamet kopsun. düsturunun karlk bulduu, üzerinde bask ve vesayetin olmad bamsz yargnn yeniden tesisiyle mümkün olacaktr.

Aksakal, HDPnin kapatlmas tartmalarna ilikin soruya u cevab verdi:

Suçu kurumlar deil kiiler iler. Bir siyasi partiyi kapatmak ayn suçu ileyecek insanlarn bir baka parti kurmasna engel tekil etmiyor. Dolaysyla parti kapatmakla umulan yarar elde edilemez. Eer HDP içerisinde Türk Ceza Kanununa, devlet geleneine, bamszlna, halkn huzuruna yönelik suç ileyen unsurlar varsa devletin vakit geçirmeden yarg sisteminin bunlar ortaya çkarmas ve adalete teslim etmesi gerekiyor. Bunun dnda öyle çat kap partiyi kapatrz, kapsna kilit asarz gibi anlayn demokrasilerde, hele hele hukuk ve demokrasi reformu araynn bulunduu bir dönemde konuulmas abesle itigaldir.

Ana Sayfaya Git