CHP meclisi gerdi!

Meclis Genel Kurulu’nda 15 Temmuz Özel Oturumu’nda, CHP’li Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Gülen cemaatine hitaben “ne istediniz de vermedik?” sözleriyle, darbeyi küçümsemesi tepkiye yol açtı.

Haberler 16.07.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, Meclis Bakan Mustafa entop bakanlnda topland. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann özel locadan izledii özel oturumda, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli de Genel Kurul Salonunda hazr bulundu. Özel oturumu, Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu da locadan izledi. Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn yan sra kabinenin tamamna yakn özel oturumu takip etti.

HER DOST ÜLKEYLE PAYLAIYORUZ

TBMM Bakan Mustafa entop, konumasnda, darbe giriiminin Türk milleti ve istiklalini hedef aldn belirtti. entop, 15 Temmuz darbe giriiminin yldönümünde Gazi Mecliste toplanmann büyük önem tadn belirterek, Hepimizin uurla farknda olmas gereken husus, darbelerin ve darbe giriimlerinin sadece iktidar deil, topyekn milleti, ülkemizi ve demokrasimizi hedef alddr. Bu yüzden, darbecilere ve darbecilie yönelik mücadelede en ufak tavizin büyük bedellere yol açacan zihinlerimizden çkarmamalyz. Türkiye, 15 Temmuz gecesi gerçek yüzünü ve ibirlikçi karakterini üpheye yer brakmayacak ekilde göstermi olan FETÖye kar baarl bir mücadele yürütmütür. Bu terör örgütünü sadece Türkiye için tehdit saymak kfi deildir. Terörün küreselletii bir zamanda, FETÖnün her ülke için, özellikle de Türkiye ile yakn balar olanlara yönelik bir tehdit olduunu asla unutmamak gerekir. Türkiyenin yaad ve 15 Temmuz gecesi zirveye çkan tecrübeyi bu örgütün kendine hayat alan bulmaya çalt her dost ülkeyle paylayoruz ve paylamaya devam edeceiz dedi.

MLLETMZ DARBEY DURDURDU

AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mu, Meclisin darbe giriimi gecesi hainlere meydan okuduunu belirtti. Mu, FETÖnün 17-25 Aralk yarg ve bürokrasi eliyle baaramadn, darbe giriimi ile bu kez silahla yapabileceini sandn kaydederek, Fakat bu milleti tanmayan, bu milletin özündeki cevheri bilmeyen hain darbeciler yanldlar. Bu aziz milletin evlatlar, 15 Temmuzda, önce vatan diyerek, can pahasna vatann savunmutur, darbeyi çplak elleriyle durdurmutur. Asker klna girmi ama bizim Mehmetçiimizle alakas olmayan bu darbecilerin plan hükmeti, devleti teslim almak ve mill iradenin tecelligh olan Meclisin iradesini gasbetmekti. Bu halk silahla, tankla, topla, uçakla, mermiyle sindireceklerini sandlar diye konutu.

ÖZKOç KONUTU, AK PARTLLER TEPK GÖSTERD

CHP Grup Bakan Vekili Engin Özkoç ise, FETÖnün darbe giriiminin Cumhuriyet tarihinin en kanl darbe giriimi olduunu belirtti. Darbenin, milletin ve milletvekillerinin meru direnme hakkyla engellendiini kaydeden Özkoç, konumasnn devamnda Ergenekon ve Balyoz davalar sürecindeki tutumlar nedeniyle iktidar ve dönemin Babakan olan Cumhurbakan Erdoan eletirdi. Bu srada AK Parti milletvekilleri, Özkoçu protesto ederek, sralara vurdu.

BR NUMARALI HEDEF CUMHURBAKANIDIR

CHPli Özkoçun konumas ardndan AK Parti Grup Bakan Naci Bostanc, söz alarak kürsüye çkt. Bostanc, Özkoçu eletirerek, Biraz önce konumay yapan Özkoç da takip etmitir, bir numaral hedef Sayn Cumhurbakandr. Marmarisi, oradaki suikast timini hatrlayn. Sizin konumanz Marmarise paralel düüyor. Biz burada Türkiyenin demokrasisine kastetmi terör örgütüne kar, bulunduklar partileri farkl olsak bile, temelde hususiyetimiz ortak. Özel bir gündemle toplandk. Bu gündemin manasna, ruhuna uygun bir toplant cereyan etmesini arzu ediyorum, hepinizin de bunu arzu ettiini biliyorum. Usulüyle yürütelim dedi. CHPli Özkoç, ardndan tekrar söz alarak Bostancya cevap verdi.

TÜM HALKLARIMIZA BABASALII DLYORUZ

HDP Grup Bakan Vekili Hakk Saruhan Oluç da, 3 yl önce 15 Temmuzda bir darbe giriiminin yaandn belirterek, tarihte yaanan askeri darbeleri sralad. Oluç, Biliyoruz ki Türkiyenin son 60 yllk tarihi, ayn zamanda bir asker, sivil ve siyasi darbeler, muhtralar tarihidir. Hem 15 Temmuz 2016daki darbe giriimine kar direnirken, hem de tüm darbe süreçlerinde yaamlarn yitiren yurttalarmza bir kez daha Allahtan rahmet diliyor, ailelerine ve tüm halklarmza basal dileklerimizi bir kez daha iletiyoruz diye konutu.

VRÜS GB KURUMLARI FELç ETME GRM

HDP Grup Bakan Vekili Hakk Saruhan Oluçun ardndan konuan MHP Grup Bakan Vekili Erkan Akçay da Yllar boyunca din kisvesi ve cemaat maskesiyle topluma ve devlet kurumlarna sinsice szan FETÖ terör örgütü, bir virüs gibi toplumu ve devlet kurumlarn felç etme giriiminde bulunmutur. Devlet, onun bunun yuvalanaca, informel yaplarn szp gizli gündemini icra edecei bir yer deildir, olmamaldr. Devlet, Türk milletinin siyasi tekilatlanmas, egemenliinin güvencesi, istikbalinin garantisidir diye konutu.

Özel oturum, Y Parti Grup Bakan Vekili Yavuz Araliolu, Saadet Partisi adna stanbul milletvekili Cihangir slam, Türkiye çi Partisi adna stanbul milletvekili Erkan Ba, Demokrat Parti Genel Bakan Gültekin Uysal, BBP Genel Bakan Mustafa Desticinin konumalaryla tamamland.

Cumhurbakan Erdoan, Meclisten ayrlrken Özel Kuvvetler Komutanlnda ehit edilen Astsubay Ömer Halisdemirin ei Hatice, kz Elifnur ve olu Erturul ile görütü.

Ana Sayfaya Git