CHP Sağlık Komisyonu üyeleri Diyarbakır'da

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Türkiye, kaynaklarını çatışma ortamlarına değil, sağlığa yatırmalı." dedi.

Haberler 19.11.2017 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Salk Komisyonu tarafndan bir otelde düzenlen Salk Komisyonu 5. Bölge Toplantsnda konuan eker, 2 ylda birçok kez bölgeye geldiini söyledi. Ancak bölgede bu süre içerisinde hep çatmalarn yaandn dile getiren eker, öyle konutu.

Türkiye bu dönemde çok ciddi travmalara maruz kald ve barn konuamaz oldu. Biz bu bar sorununu, Kürt sorununu çözmedikçe sal çok konuabileceimiz bir ortam olmayacak. Türkiye, kaynaklarn çatma ortamlarna deil, sala yatrmal. Betona deil, hekimlere ve salk hizmetini yapanlara yatrmn yapmal. ifadelerini kulland.

CHP Mula Milletvekili Nurettin Demir ise Bursa, Antalya, Samsun, Kayseride salk bileenleriyle yaptklar toplantda bölgesel salk sorunlarn konutuklarn anmsatt.

Diyarbakrda Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin ve ülkenin salk sorunlarn tartacaklarn, daha sonra stanbul ve Trakyada benzer toplantlar yapacaklarn ifade eden Demir, bölge toplantlarnn ardndan Ankarada çaltay düzenleyeceklerini kaydetti.

CHPnin salkta son yllarda yaanan skntlar için çalmalar yaptn belirten Demir, unlar kaydetti:

Ana muhalefet partisi olarak biz, salkta son yllarda yaanan, salk çalanlarnn mutsuz olduu bir ortamda nasl bir programla önümüzdeki süreçte neler yapabiliriz, bunlar konumak için geldik. Salk Komisyonu milletvekilleri olarak sizlerin görülerini ve düüncelerini dinlemeye geldik.

Toplantya CHP Salk Komisyonu üyesi milletvekilleri çetin Ark, Niyazi Nefi Kara, Erkan Aydn ve Hüseyin çakmak ile çok sayda davetli katld.

Ana Sayfaya Git