CHP sandık başına gidiyor

CHP'nin gelecek dönem siyasi rotasına yön verecek yeni kadroların belirleneceği kurultay süreci, mahalle delegeleri seçimleriyle başlıyor.

Haberler 08.11.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin gelecek dönem siyasi rotasna yön verecek yeni kadrolarn belirlenecei kurultay süreci, mahalle delegeleri seçimleriyle balyor.

Merkez Yönetim Kurulunca (MYK) belirlenen 37. Olaan Kurultay takvimi dorultusunda partililer, yarn mahalle delegelerini belirlemek üzere sandk bana gidecek.

Kurultay sürecinde ilk oylarn kullanlaca mahalle delegeleri seçimlerinin 1 Aralka kadar sürmesi planlanyor.

CHPde 14 Aralk 2019-27 Ocak 2020 arasnda ilçe kongreleri, 3 ubat-2 Mart 2020 arasnda ise il kongreleri gerçekletirilecek.

Ana muhalefet partisinin büyük kurultaynn ise gelecek yln nisan ay ortalarnda yaplmas öngörülüyor.

Yerel seçimlerde elde edilen sonuçlarn ardndan gözünü 2023te yaplacak seçimlere çeviren CHP, bu kurultaya ayr bir önem veriyor.

Parti içinde CHPyi iktidara götürecek kadrolarn belirlenecei süreç olarak görülen kurultay için bata genel merkez olmak üzere parti örgütlerinde youn bir çalma yaplyor.

Büyük kurultayda, yerel seçim sonuçlarnn mimar olarak görülen Genel Bakan Kemal Klçdarolunun tek aday olmas bekleniyor.

- Klçdarolu güven tazelemeyi planlyor

Kemal Klçdarolu, CHPnin genel bakanlk koltuuna 2010da, dönemin CHP Genel Bakan Deniz Baykaln istifasnn ardndan gerçekletirilen 33. Olaan Kurultayda seçildi.

Bugüne kadar 4ü olaanüstü, 3ü olaan olmak üzere toplam 7 kurultaydan zaferle çkan Klçdarolu, 37. Olaan Kurultayda da güven tazelemeyi planlyor.

CHPnin 2018 seçimlerinde Cumhurbakan aday olan Muharrem ncenin de delegelerin imza toplamas durumunda Klçdaroluna rakip olabilecei ifade ediliyor.

nce, daha önce yapt açklamalarda hem CHP Genel Bakan hem de partinin 2023teki Cumhurbakan aday olmak istediini söylemiti.

- PM ve MYKda deiiklikler oluyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün kurduu CHPnin ilk kongresi, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atld Sivas Kongresi (4-11 Eylül 1919) olarak kabul ediliyor.

Parti, ilk olaanüstü kurultayn ise Atatürkün vefat üzerine 26 Aralk 1938de yapt. Kurultayda, deimez genel bakanla seçilen smet nönü, yaklak 33 yl bu görevi sürdürdü.

CHPde nönünün ardndan Bülent Ecevit, Hikmet çetin, Altan Öymen ve Deniz Baykal genel bakanlk koltuuna oturdu. Klçdarolu, partinin 7. genel bakan olarak görevine devam ediyor.

Partide yaklak 22 ayda bir gerçekleen olaan veya olaanüstü kurultaylarda, Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) deiiklikler oluyor.

Ana Sayfaya Git