CHP ve HDP'nin 'sinsi' referandum planı!

Hayır cephesinde yer alan CHP ve HDP taktiksel bir anlaşmaya imza attı. HDP, CHP'nin elini rahatlatmak için geri planda kalacak.

Haberler 28.01.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasa referandumu için partiler hazrlklara balarken CHP ve HDPnin ad konulmam bir anlama yapt ortaya çkt.

HDPNN çNDE BULUNDUU KAMPANYA BAARILI OLAMAZ

Baz anket irketlerinin HDPnin içinde bulunduu bir kampanyann baarl olamayaca iddiasn sürekli dile getirmeleri sonrasnda HDP referandum kampanyasnda geri planda kalma karar ald. HDP referandumda göstermelik bir kampanya yürütecek. CHPnin medyadaki akl hocalar da bu taktii destekleyecek.

TAKTKSEL MESAJLAR

7 Haziran seçimleri öncesinde Türk solunun gazyla Seni bakan yaptrmayacaz kampanyas yürüten HDP, CHP ile Erdoan dümanl üzerinden yine ayn safta buluuyor. HDP Cumhurbakanl referandumunda geri planda kalarak CHPye milliyetçilik üzerinden kampanya yapma frsat verecek.

LK MESAJ

HDP, CHP ile yan yana gözükmemek için referandum kararyla ilgili olarak ilk taktiksel mesaj HDP grup Bakanvekili Ahmet Yldrma araclyla yapt. Yldrm, CHPnin referandum sürecinde yapaca Hayr kampanyasn eletirerek, CHP, 100 yllk statükoyu korumak için Hayr diyor. Deiiklii yapmak isteyenler de ülkeyi 200 yl geriye götürmek istiyor. Biz ikisini de redediyoruz dedi. Bu ilk taktiksel mesaja CHPden ciddi bir cevap gelmedi.

KNC MESAJLA BULDAN TRAFI

kinci ve en önemli mesaj ise HDP grup bakan vekili Pervin Buldandan geldi. Buldan verdii mesajla sinsi plan aça çkarm oldu. Buldan mesajnda imdi Hayr örgütleme zaman . Ev ev dolama hesrkese ulama zaman. Bazen sessizce ama derinden ve sinsice... dedi. Buldan gelen tepkiler üzerine mesaj kaldrmak zorunda kald.

KILIçDAROLU HEDEFE MHP TABANINI KOYDU

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, son MYK toplantsnda, referandum kampanyalarnda hedefi muhalif MHP taban olarak belirledi. CHP, milliyetçilik hassasiyeti üzerinden yapacaklar propagandada HDP ile yan yana gözükmemek için her eyi yapacak.

PKK HAYIR çARISI YAPTI

Terör örgütü PKKnn yöneticilerinden, Avrupa sorumlusu Rza Altun anayasa deiiklii paketi sonras referandumda oylanacak olan cumhurbakanl sistemiyle ilgili hayr çars yapt.

Terörist Rza Altun Anayasaya hayr oyunun kesinlikle verilmesi gerekiyor diyerek anayasann geçmemesi gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git