CHP ve İYİ Parti'den sokağa çıkma yasağına yeşil ışık

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun ülke genelinde sokağa çıkma yasağı önerdiği ama iktidarın reddettiği iddia ediliyor. CHP ve İYİ Parti bu iddialara yanıt isterken bu yönde alınacak bir karara da yeşil ışık yaktı.

Haberler 27.03.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Grup Bakanvekili Lütfü Türkkan, Mecliste yapt açklamada, Bilim Kurulunun salgn önlemek için sokaa çkma yasa istediini, ancak hükümetin bunu kabul etmediini iddia etti, Tedbirler daha da artrlmal, daha radikal tedbirler alnmal, sokaa çkmaya snrlama getirilmeli dedi.

stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu da stanbul için sokaa çkma kstlamas isteyerek, Hükümetten, kademeli, kontrollü bir sokaa çkma konusunda çalma bekliyoruz açklamas yapt.

CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç da Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Salk Bakanl Bilim Kurulunun sokaa çkma yasa önerdii ama kabul edilmedii iddiasn hatrlatarak bu iddiann doru olup olmadn sordu.

EN SERT ÖNLEMLER ALINMALI

Özkoça, stanbul Büyükehir Belediye Bakan mamolunun sokaa çkma yasa çars ve CHPnin bu konuda tutumu soruldu. Açklanan rakamlarn Türkiyedeki gerçek vaka saysn bildirmediini ifade eden Özkoç, test says arttkça vaka saysnn arttna dikkat çekti. Türkiyenin birinci gündemi dier ülkelerin yapt gibi bu hastala yakalanmamak için en sert önlemleri almaktr diyen Özkoç unlar söyledi:

Sokaa çkmayn, memur görevde, içi fabrikada, esnaf tezgahnn banda Bunlar ciddi deil. Yetki belediye bakanlarnda deil illerle ilgili yetki valilerde. Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili yetki iktidardadr. ktidar Bilim Kurulunun tavsiyeleri dorultusunda ve dünyada yaananlar da göz önüne alarak bunu bir an önce düünmeli ve gerçekletirmelidir. Türkiye için 3 hafta, 4 hafta bunu telafi edebilmek mümkündür. Ama salgn önlenemez boyuta gelirse ve Türkiye ekonomik yönden alnmayan tedbirlerle eer bir bilinmezlie sürüklenirse o zaman ülkemiz için gerçekten düündürücü bir dönem balar. Bunun için sözlerinizin karl olmal. Evden çkmayn diyorsanz evden çkmayacaklar yaam güvencesini hem salk açsndan hem de ekonomik açdan karlamalyz.

Ana Sayfaya Git