CHP "Yeni Örgüt Yönetim Sistemi" kuruyor

CHP, parti kütüğünde kayıtlı 1 milyon 219 bin üyesi için "liyakata dayalı aktif üyelik sistemi" kuruyor.

Haberler 27.01.2018 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel Bakan Yardmcs Erdal Aksünger bakanlnda yürütülen çalmalarda, sistemin altyapsnn oluturulmasnda sona gelindi.

Yeni Örgüt Yönetim Sistemi olarak adlandrlan, içinde liyakat ve aktif üyelii barndran sistemin, bu yl haziran aynda devreye girmesi planlanyor.

Üyeleri tek bir çat altnda toplayacak sistem kapsamnda, 1 milyon 219 bin kaytl üyenin bilgileri güncellenecek, üye kartlar yenilenecek.

Barkodlu üye kimlik kartlarnn datlaca üyeler, genel merkeze entegre bir sistem üzerinden takip edilecek.

Partililerin aktif üye olabilmeleri için, genel merkezin belirledii 5 kriterden en az 3ünü yerine getirmeleri gerekecek. Bu kriterler arasnda Eitim faaliyetlerine ve alan çalmalarna düzenli katlma, seçim çalmalarnda görev alma, parti aidatn ödeme de bulunuyor.

AKILLI KARTLAR BARKODA OKUTULACAK

Bu kriterlerden en az 3ünü yerine getirmeyenler ise sistem tarafndan pasif üye olarak tanmlanacak.

CHP, aktif ve pasif üye ayrmn yapabilmek için örgütlere barkod okuyucu cihazlar da gönderecek. Üyeler, etkinliklere katlmlarn ve ayrlma saatlerini akll kartlarn okutarak kayt altna aldracak.

Böylece, çalan ve çalmayan partiliyi ayrt edecek olan ana muhalefet partisi, görev dalmnda liyakat salayacak.

Sistemle, CHP örgütleri kendi içinde ücretsiz bir ekilde mesajlama imkan da bulacak.

CHP, sistemin etkin bir ekilde kullanlmas için 81 il ve 940 ilçedeki örgütlerine eitim de verecek.

- Yaayan bir sistem olacak

Konuya ilikin AA muhabirine açklamada bulunan Erdal Aksünger, sistemi kurmak için uzun bir süredir çaltklarn, altyap çalmalarnn tamamlanmak üzere olduunu söyledi.

Sistemle ilgili konferanslar verip, partilileri bilgilendireceklerini dile getiren Aksünger, yeni fikirler dorultusunda, sistemde yenilikler de yapabileceklerini kaydetti.

Aksünger, yeni üyelik sisteminin önemine iaret ederek, Kuracamz sistem, yaayan, büyüyen, yöneten ve bilginin akt bir sistem olacak. Üyelerimiz, partiyle ilgili pek çok eye ulaabilecek. Genel Merkez de üyelerin çalmalarn, etkinliklere, eitimlere katlp katlmadklarn takip edecek. Görevlendirmeler, üyelerin ald eitimler üzerinden yaplacak. Böylece liyakat da salamay planlyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git