CHP "yerel yönetim" kampına giriyor

CHP, yerel yönetimlerdeki yol haritasını belirlemek üzere, 25-27 Temmuz'da Afyonkarahisar'da kamp yapacak

Haberler 17.07.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde, Türkiye genelinde 11i büyükehir, 10u da il olmak üzere 252 belediye kazanan CHPde, belediyelerin etkin bir ekilde hizmet vermesini salamak için çalmalara baland.

Bu kapsamda, 25-27 Temmuzda Afyonkarahisarda kampa girecek parti, bu çalmalarn yol haritasn belirleyecek.

Genel Bakan Kemal Klçdarolunun açl konumasyla balayacak kampta, partinin bütün belediye bakanlar hazr bulunacak.

Kampta, bakanlarn birbirleriyle koordineli çalmalar bata olmak üzere, yaplacaklara ilikin görü alveriinde bulunulacak.

CHPnin ald belediyelerdeki sorunlarn masaya yatrlaca kampta, bunlarn çözümüne ilikin projeler ve planlamalar da ele alnacak.

Yerel seçimlerde yakalanan baarnn sürdürülmesi amaçlanan CHPde, ekonomik kriz, isizlik ve istihdam sorunlarna da yerelde çözüm aranacak.

Belediye meclislerinde CHPli belediyelerin çaltrlmama ihtimali üzerinde de duran ana muhalefet partisi, bu konuda izlenecek politikalara ilikin de hareket tarz belirlenecek.

- Koordinasyon Merkezi anlatlacak

Kurulmas planlanan Yerel Yönetim Koordinasyon Merkezinin detaylar da Afyonkarahisardaki kampta netleecek. Bu kapsamda, belediyelerle aratrma, proje gelitirme, finans, bütçe, iletiim ve hukuk alanlarnda i birlii içerisinde çalacak alt farkl birim kurulacak.

Kampta, bu amaçla CHPli bütün belediyelerin kurulma aamasnda olan Koordinasyon Merkezi ile uyum içinde çalmas için sunum yaplacak.

Ana Sayfaya Git