CHP, yurt dışında miting yapmayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, halk oylaması sürecinde parti olarak yurt dışında miting yapmayacaklarını bildirdi.

Haberler 12.03.2017 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl, Hollanda hükümetinin, Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun uçann ini iznini iptal etmesine tepki gösterdi.

CHP olarak bandan beri Türk bakanlara yönelik bu davranlar kabul etmediklerini dile getirdiklerini vurgulayan Bingöl, Türkiyenin böyle bir davran hakketmediini her frsatta belirttik. Her düünce özgürce ifade edilebilmeli. Hele hele uluslararas krize dönüebilecek bu tür yaklamlar hiçbir ekilde kabul edilemez. dedi.

Her seçim döneminde olduu gibi Genel Bakan Kemal Klçdarolunun halk oylamasna yönelik yurt d ziyaretlerinin de planlandn aktaran Bingöl, ancak bu ziyaretlerin Almanya ile yaanan sorunlar ortaya çktnda iptal edildiini açklad.

Bingöl, CHP olarak referandum süresince yurt dnda miting yapmayacaz. diye konutu.

Tekin Bingöl, CHP milletvekillerinin daha önce yurt dnda yapmay planladklar çalmalar da iptal etmeye baladn ifade etti.

- Bugün Adanaya gidiyor

Halk oylamas çalmalarn bugün stanbulda sürdüren Klçdarolu, yarn da Adanada olacak. Klçdarolu, Seyhan ilçe belediyesinin baz açl programlarna katlacak, muhtarlarla bir araya gelecek.

Klçdarolu, pazartesi günü Ankarada muhtarla buluacak. Klçdarolu, 15 Martta ilk mitingini ise Amasyada yapacak. Klçdarolunun Diyarbakr, Van, stanbul, zmir gibi illerde yapaca mitinglerini Ankarada tamamlamas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git