CHP'de İstanbul kampanyası şekilleniyor

YSK'nin kararının ardından yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için strateji belirleme çalışmalarını sürdüren CHP'de, mitingler yerine mahalle toplantılarına ağırlık verilecek.

Haberler 13.05.2019 - 01:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YSKnin kararnn ardndan yenilenecek stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimleri için strateji belirleme çalmalarn sürdüren CHPde, mitingler yerine mahalle toplantlar arlkta olacak ve birletirici bir dil kullanlmasna özen gösterilecek.

AA muhabirinin ald bilgiye göre CHP, 23 Haziranda yenilenecek stanbul seçimlerinin hazrlklarna balad.

Seçim stratejisi tam olarak netlemeyen CHPde, kampanya detaylarn Genel Bakan Yardmcs Seyit Torun ile stanbul l Bakan Canan Kaftancolunun öncülük ettii ekibin belirleyecei aktarlyor.

stanbul seçiminde kampanya slogannn Her ey çok güzel olacak olmasna kesin gözüyle baklyor. Örgütlere hakllmz tüm kesimlere anlatn talimat veren CHPde, birletirici bir dil kullanlmasna özen gösterilecek. Partililerden, Ekrem mamolunun ksa süreli kald belediye bakanl görevinde ald kararlarn da halka anlatlmas istenecek. Parti, Ekrem mamolu CHPnin deil 16 milyon stanbullunun aday söylemini de kampanyada kullanacak.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun imdilik çalmalarna Ankarada devam etmesi ancak haziran ayndan itibaren younluu stanbula ayrmas bekleniyor.

Klçdarolunun yerel seçim döneminde olduu gibi yine miting eklinde program yapmayaca, mahalle toplantlar ile sivil toplum kurulularyla yaplacak toplantlarda konumas öngörülüyor.

Sosyal medya alarn etkin kullanmas beklenen CHPde seçim çalmasnn arl Ekrem mamoluna braklacak. CHP stanbul örgütünün seçmen bilgileri listesi üzerinden oy vermeyen seçmene ulamas planlanyor.

Akener ve Karamollaolu ile görüecek

Öte yandan Klçdarolunun kampanya çalmalarna balamadan önce Y Parti Genel Bakan Meral Akener ve Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

CHPnin Y Parti ile tam i birlii, Saadetle de dirsek temas eklinde görümeleri yaplaca, HDP ile bir görümede bulunulmayaca belirtiliyor.

CHP, stanbul seçimleri için bamsz adaylar, az oy da alsa mecliste bulunmayan partiler ve en önemlisi DSP ile i birlii içinde olmak istiyor. stanbulda aday çkarmamalarn ve kendilerini desteklemelerini isteyen CHP, hafta içi DSPye bir heyet göndermiti. CHP, buradan gelecek cevab bekliyor.

Ana Sayfaya Git