CHP'de 6 il kongresi kaldı

CHP'nin 28-29 Mart'ta Ankara Spor Salonu'nda yapılacak 37. Olağan Kurultayı öncesinde, 74 ilde başkanlık seçimleri tamamlandı.

Haberler 27.02.2020 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin yaklaan 37. Olaan Kurultay öncesinde, 74 il kongresi tamamland.

Kuruluundan bu yana 36 olaan ve 18 olaanüstü kurultay gerçekletiren CHPde, 37. Olaan Kurultay 28-29 Martta Ankara Spor Salonunda yaplacak.

Büyük kurultay öncesi ilçelerde kongrelerini tamamlayan CHPde, il kongreleri öne çekilerek 26 Ocakta balatld.

CHPde bugüne kadar aralarnda Ankara, stanbul ve zmirin de bulunduu 74 il bakan belirlendi.

l yönetiminin bulunmad Mardin dnda Karsta 27 ubatta, Elaz ve Tuncelide 29 ubatta yaplacak il kongreleri, 1 Martta Afyonkarahisar, Yalova ve Kocaelideki seçimlerle tamamlanacak.

- Tek adayl seçim eletirisi

Kongre takviminin devam ettii CHPde, parti içindeki baz kesimler tarafndan seçimlerin genel merkez kontrolünde yapld iddias gündeme getiriliyor.

CHPde 935 ilçe kongresinin 576snda, 74 il kongresinin de 40nda tek adayla seçimlere gidildi.

Parti içindeki baz isimler, tek adayl seçimlerin CHP geleneine aykr olduunu belirterek, özellikle çanakkale, Ordu, Bursa, Denizli gibi baz MYK üyelerinin illerinde, genel merkezin destekledii belirtilen adaylar yerine dier adaylarn seçimleri kazandn, bunun da tek adayl seçimlere tepki göstergesi olduunu dile getiriyor.

u ana kadar genel bakanlk için Klçdarolu dnda aday adaylnn belli olmad CHP 37. Olaan Kurultaynda ise baz delegelerin il ve ilçe kongrelerindeki seçime tepki nedeniyle bo oy kullanma eiliminde olabilecei ifade ediliyor.

Bu durum karsnda Genel Merkezin, kurultayda genel bakana kar bo oy kullanlmamas için imdiden harekete geçtii ifade ediliyor. Bu kapsamda il yönetimleri ve delegelerle görümelerde bulunulduu ileri sürülüyor.

Öte yandan önceki kurultaylarda Genel Bakann anahtar listesi dndan PMye girmeyi baaran baz isimlerin, seçilmek için deil ancak siyasi tavr açsndan genel bakanla aday adayln açklayabilecei ifade ediliyor. Bu isimlerin yine siyasi tavr bakmndan PM seçimlerinde genel bakannkine kar farkl anahtar liste açklamas da bekleniyor.

CHP Tüzüüne göre Genel Bakan aday olmak için üye tamsaysnn en az yüzde beinin yazl önerisi gerekiyor. Partinin delege says ise 1250 civarnda.

- Kurultay hazrlklar sürüyor

CHPnin, 28-29 Mart tarihlerinde yaplacak 37. Olaan Kurultay için hazrlklar da devam ediyor.

28 Martta genel bakanlk seçimi, kurultayn ikinci günü olan 29 Martta ise Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimini gerçekletirecek CHPde, kurultay hazrlklarn Genel Bakan Yardmclar Ouz Kaan Salc, Bülent Kuolu ve Muharrem Erkekden oluan komisyon sürdürüyor.

çalmalar kapsamnda Ankaraya gelecek partililer için kalacak yer, ulam, yiyecek gibi planlamalarn imdiden yapld kaydediliyor. Partide bu kapsamda konaklama için 10 otelle anlald, toplamda 2 bin kiilik yer ayrtld belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git