CHP'de "Belediye Hukuk Komisyonu" kuruldu

Belediyelere yönelik soruşturmalarda atılması gereken adımların değerlendirilmesi amacıyla kurulan Belediye Hukuk Komisyonu, bazı genel başkan yardımcıları, hukukçu milletvekilleri, belediye mevzuatına hakim avukatların katılımı ile yarın toplanacak.

Haberler 05.01.2022 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - CHPde, belediyelere yönelik soruturmalarda atlmas gereken admlarn deerlendirilmesi amacyla kurulan Belediye Hukuk Komisyonu, baz genel bakan yardmclar, hukukçu milletvekilleri, belediye mevzuatna hakim avukatlarn katlm ile yarn toplanacak.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Seyit Torun, AA muhabirine yapt açklamada, Kayseride iki hafta önce düzenledikleri Belediye Bakanlar çaltaynda, CHPli belediyelere yönelik yeni soruturma giriimleri olabileceinin gündeme geldiini, bu yönde aldklar duyumlar deerlendirdiklerini belirtti.

19 Aralkta açkladklar çaltay sonuç bildirgesinde de bu duruma vurgu yaptklarn bildiren Torun, Bunun üzerinden bir hafta geçtikten sonra stanbul Büyükehir Belediyemize yönelik özel tefti balatld. Kayglarmzn gerçee dönütüünü gördük. dedi.

BELEDYE HUKUK KOMSYONU

Bunun ardndan yeni bir adm atarak parti içinde Belediye Hukuk Komisyonu kurduklarn aktaran Seyit Torun, komisyonda, baz genel bakan yardmclar, hukukçu milletvekilleri, belediye mevzuatna hakim avukatlarn yer aldn söyledi. Komisyonu yarn için toplantyla çardklarn ifade eden Torun, Bu toplantmzda, belediyelerimize yönelik haksz ve hukuksuz giriimleri deerlendireceiz, atacamz admlar belirleyeceiz. diye konutu.

Torun, unlar kaydetti:

Geçmite belediyelerimize bir yaz gönderilmi ve belediyelerimiz polis baskn, soruturma, inceleme gibi durumlarda hangi admlarn atlmas gerektii yönünde bilgilendirilmiti. imdi, maddeler halindeki bu metnimizi güncelleyerek yeniden belediye bakanlarmza ileteceiz. Bu basklarn önümüzdeki süreçte daha da artacan biliyoruz. Ancak ne yaparlarsa yapsnlar, hukuksuzlua kar duracaz, belediyelerimizin hakkn hukukunu sonuna kadar savunacaz.

Ana Sayfaya Git