"CHP'de bir değişim rüzgarı esiyor"

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce: "CHP'de kavga yok, gürültü yok. CHP'de bir değişim rüzgarı esiyor. Değişim rüzgarı eserken, duvar kurmak yerine değirmen kurmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum"

Haberler 07.07.2018 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbakan aday Muharrem nce, CHPde kavga yok, gürültü yok. CHPde bir deiim rüzgar esiyor. Deiim rüzgar eserken, duvar kurmak yerine deirmen kurmak daha mantkl olur diye düünüyorum. dedi.

Yalovada Kubbeli Camisinde cuma namaz kldktan sonra gazetecilerin sorularn yantlayan nce, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann terör örgütleriyle CHP arasnda iliki olduuna yönelik açklamalarna tepki gösterdi.

Ülkeyi Cumhurbakan Erdoann yönettiini vurgulayan Muharrem nce, stihbarat onun elinde. Güvenlik güçleri onun elinde. Jandarma onun emrinde. Polis onun emrinde. Türkiyeyi yönetirken elinde bilgi, belge varsa CHP ile terör örgütleri arasnda iliki olduuna dair, Türkiyeyi yönettiine göre, istihbarat onun elinde olduuna göre, elinde bir bilgi, belge varsa bunu açklamas lazm. Bunu açklamadan konuuyorsa tarihin en büyük yalancs ve iftiracs olur. Ben onun iftirac olduuna inanyorum ama yürei varsa, elinde bilgisi, belgesi varsa madem CHP ile terör örgütleri arasnda ba kuruyor açklasn onlar. Palavrayla olmaz bu i. Buyursun açklasn. diye konutu.

CHPde son dönemde yaanan gelimelerle ilgili soru üzerine nce, Deiim hararetli bir eydir, ho bir eydir. Deiim rüzgarlar eserse rüzgarlarn önüne duvar örmemek lazm. Rüzgarlarn önüne deirmen kurmak lazm. u anda CHPde kavga yok, gürültü yok. CHPde bir deiim rüzgar esiyor. Deiim rüzgar eserken, duvar kurmak yerine deirmen kurmak daha mantkl olur diye düünüyorum. ifadesini kulland.

Gazeteci Ahmet Hakann köe yaznn hatrlatlmas üzerine Muharrem nce, Bugün yaynlanan köe yazsn okudum. Teekkür ederim, kendisine. Gazeteciler bazen eletirirler, bazen de döverler. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git